Madese judoka’s maken er weer een mooie sportzondag van

Zondag 24 maart kan de boeken in als een prachtige sportzondag. In Dordrecht konden we genieten van de jongere judoka’s op het Instaptoernooi en in Rijen was het tijd voor de dan-examens.

Lelie Sophie, Leia, Silke en Mado met hun gele ‘tegeltjes’ en de bijbehorende oorkondes.

Al vroeg op de zondagochtend ging coach Cedric op pad om de deelnemers in Dordrecht te begeleiden. Op dit Instaptoernooi gaat het niet om het podium, maar om het sparen van punten voor ‘tegeltjes’. Deze tegeltjes komen overeen met de kleuren van de judobonden en daar hoort natuurlijk ook een officiële oorkonde bij. Clubgenootjes Leia Overkamp en Mado van der Vorst kwamen, zoals wel vaker, elkaar weer tegen in de poule. Beide dames streden voor wat ze waard waren. Mado bleek dit toernooi net wat lekkerder te winnen met houdgrepen. En ook Leia wist een partij met deze techniek te winnen.

Een andere dame was meer van het ‘benenwerk’ dit keer. Ippon met een binnenwaartse haak én een ippon met een buitenkant beenhaak voor Lelie Sophie Lagrouw! Super gedaan. Silke Moerenhout had zin in lekker veel variatie. Winst door verwurging, waza-ari en daarna houdgreep en een partij door een goed ingezette worp winnen! Dat is nog eens laten zien dat je technieken kunt inzetten. Marijn Moerenhout knalde er ook weer lekker in. Hij wist drie partijen te winnen met zijn sterke inzet.

Voor Tiedo Kruysifix was het een bijzonder toernooi. Hij streed zelfs een partij tegen iemand die helemaal niet in zijn poule zat. Hij won de partij, maar ja, die telde helaas niet mee. Gelukkig wist hij zich ook prima staande te houden in zijn andere partijen. Vandaag was vooral zijn grondwerk goed op orde. Ook Tiedo pakte drie keer winst. Alle dames mochten deze dag hun gele tegel in ontvangst nemen. De heren staan op koers voor hun oranje tegel. Wellicht de volgende keer!

Trainer Ramon samen met Rohan en Onno en natuurlijk de mooie zwarte band voor Rohan met oorkonde.

’s Middags in Rijen was het tijd voor de dan-examens, zoals die door Judobond Nederland, district Zuid georganiseerd worden. Op donderdagavond traint een aantal judoka’s voor hun 1e, 2e en 3e dan. Vanuit onze club mochten Sarita Schneider en Rohan van der Wolf op examen. Trainingsgenoot Paul Roovers ging ook op examen. Sarita mocht op examen voor haar 3e dan, Paul voor zijn 2e en Rohan voor de 1e.

Het was een lange zit, want dit keer waren er veel examenkandidaten voor de 3e dan. Dat zijn lange, indrukwekkende en pittige examens. Aan het eind van de middag mochten Rohan en Paul hun diploma in ontvangst nemen. Voor Sarita was één onderdeel helaas net geen voldoende. Dat mag ze in juni opnieuw laten zien. Je 1e, 2e of hogere dan halen is een bijzonder iets voor een judoka. Het betekent niet alleen dat je technisch weet wat judo is, het betekent ook dat je een doorzetter bent. Dat je hart hebt voor je sport en de juiste discipline hebt. En dat je je goed realiseert dat je altijd iemand nodig hebt om goed te kunnen judoën. In dit geval de leiding van Ramon van Dalsum als trainer en natuurlijk je ‘valmaatje’. Sarita deed dat samen met Paul en Rohan samen met Onno Busch.

Sporten, strijden én examens…bij Judoclub Made doe je dat samen.

Van zwierige ippons naar zwarte band

Je zou ook interesse kunnen hebben in