Zaterdag 14 en zondag 15 mei werd het 25e Houvast toernooi te Mierlo georganiseerd. Dit is een groot internationaal toernooi met judoka’s uit veel verschillende landen. Onze wedstrijdjudoka’s weten dat de prijzen hier niet voor het oprapen liggen, maar dat het toernooi een heel goede leerervaring is!

Zaterdag was de dag voor de jongere wedstrijdjudoka’s. Seven Butseesee, Jiro Overkamp en Rohan van der Wolf zetten voor Judoclub Made hun beste beentje voor. Voor Seven en Jiro was het hun eerste grote, internationale toernooi. Rohan streed al eerder in Mierlo, maar nog niet eerder voor danpunten. Alle drie genoeg reden dus om wat zenuwen te hebben. Seven en Jiro wisten geen winst te pakken, maar de ervaring pakken ze jullie niet meer af. Rohan wist twee partijen te winnen en haalden dus ook zo zijn eerste danpunten binnen. Nog een lange weg te gaan, maar die begint, zoals ze zeggen, met de eerste stap. Goed gedaan Rohan!

Op zondag werden de matten gevuld met oudere wedstrijdjudoka’s. Voor Judoclub Made trokken Jelmer Moerenhout, Yorick van der Wolf, Ilse Vissers, Onno Busch en Sarita Schneider naar Mierlo. Sarita heeft op hoog niveau gejudood en bracht het zelfs tot Europese Kampioenschappen. Nu heeft ze al enige tijd geen wedstrijden meer gedaan, dus dat ze nu weer de mat opstapte maakt de club supertrots! Voor Jelmer, Ilse en Onno gaat het ook om het sprokkelen van danpunten voor hun zwarte band.

Ilse had een paar pittige partijen. Helaas voor haar werd een prachtige ippon, net buiten de tijd gerekend. De partij ging over in golden score en vermoeidheid zorgde voor verlies. Daarmee verloor deze topper net de strijd om het brons. Het doel om de laatste danpunten voor het examen te behalen is wel gelukt! Binnenkort mag ook Ilse dus op examen voor haar zwarte band. Jelmer wist een potje prachtig te winnen met indrukwekkende grondtechnieken. Dus heeft  Jelmer ook weer punten kunnen bijschrijven voor zijn zwarte band.

En dan, terug van weggeweest, pakt Sarita meteen het brons! Deze topper is het judo dus duidelijk nog niet verleerd en liet, zoals vanouds, zien dat zij een echte wedstrijdjudoka is. Snelle actie bracht haar de winst. Fijn om je weer op de mat te zien Sarita!

Wedstrijdjudoka’s trekken naar het 25e Houvast toernooi te Mierlo