Wedstrijdjudoka’s actief in Beek en Donk

Terwijl de allerkleinste judoka’s konden genieten van het bezoek van de Sint, stapten de wedstrijdjudoka’s van de combinatie Judoclub Made en team Haragei de mat op in Beek en Donk.

Dit keer was het een groep van 16 judoka’s die onze clubs vertegenwoordigden. Ilse Vissers en Rohan van der Wolf behaalden de 2e en 3e plaats. Zij kwamen echter uit in een heel kleine poule. De wedstrijdorganisatie gaf in dit geval alleen de medailles aan de 1e en 1e en 2e plaats. Jammer, maar soms gaat dat zo. Goed gedaan beide!

Ook de andere judoka’s hebben weer gestreden als leeuwen. Dit leverde voor de meesten wel één of meer partijen winst op. Maar in grotere poules kom je met een paar partijen winst niet snel op het podium. Bij grotere toernooien gebruikt men het zogeheten eliminatiesysteem. Verlies je 2 partijen, dan lig je uit de poule. De gespeelde partijen van vandaag zijn weer mooie leermomenten, waarmee de judoka’s in de lessen bij Judoclub Made en team Haragei weer lekker aan de slag kunnen. En wat vandaag ook weer duidelijk werd is dat de judoka’s onderling elkaar echt het beste gunnen. Ze moedigen elkaar aan langs de mat, helpen elkaar opwarmen en wisselen tips uit. Dat is waar echte sportiviteit ook om draait! Ga zo door kanjers!