Zondag 12 mei…moederdag! En wat geef je met moederdag? Nou in het geval van Sebas Bol een zilveren medaille! Want ondanks deze feestelijke dag en het mooie weer vonden enkele van onze judoka’s dat het weer tijd werd voor een toernooi.

 

Tevreden én met rode wangen van de warmte en de inspanning: Leia derde.
Sebas behaalde knap de tweede plaats op het 27e internationale Houvast Judotoernooi te Mierlo.

Leia Overkamp ging zelfs internationaal op deze dag! Zij streed op de Ippon Trophy te Antwerpen. Met een hoog niveau bleek dit toernooi dit keer net te pittig. Ze heeft wel hele mooie partijen laten zien, maar winst zat er in niet in. Gelukkig mocht ze alsnog de derde prijs in ontvangst nemen en heeft ze weer lekker wat internationale ervaring op kunnen doen. Altijd goed!

Datzelfde gold voor Rohan van der Wolf in Mierlo op het Houvasttoernooi. Voor hem waren de tegenstanders dit keer een maatje te groot.  Het is ook een pittig internationaal toernooi. Naast Rohan vonden ook Sebas Bol en Yorick van der Wolf het weer tijd voor een wedstrijd. Ondanks de inzet strandde Yorick net buiten het podium. Zijn bonus van dit toernooi zat hem in onverwachte winst en met goede focus kunnen judoën.

Sebas startte zijn toernooi direct sterk. Door een prachtige combinatie waarbij hij direct na een inzet een andere techniek inzette leverde hem vrij snel zijn eerste ippon van de dag. Er volgden er nog meer! De zaal was al warm, maar door Sebas kreeg menig toeschouwer het nog ietsje warmer. Uiteindelijk zag hij zichzelf in de finale tegenover een Belgische judoka. Deze jongen was Sebas net te snel af. Maar op zo’n groot toernooi een tweede plaats is absoluut een prachtig moederdagcadeau.

Naast judo vervullen deze judoka’s ook vrijwilligerstaken in onze club. Zo ondersteunt Yorick het team dat het Amerhaltoernooi en de clubkampioenschappen organiseert, zit Sebas in onze activiteitencommissie én is Rohan deel van de dojo-assistenten die lesgeven. Judoclub Made biedt dus meer dan alleen judo! Het biedt ook de kans extra talenten te ontwikkelen voor later. Kom gerust eens binnenlopen voor een kennismaking.

 

Warme sportzondag voor Madese judoka’s