De winnende middagploeg met de 2 kersverse kampioenen

Mirte Westgeest en Semena Trimbach Zuid-Nederlands Kampioen

Zaterdag 22 Oktober 2016, het Zuid Nederlands kampioenschap voor de jeugd tot 12 jaar. Dit is het toernooi waar heel het jaar naar wordt uitgekeken, hier moet het gebeuren. Gilze was het strijdtoneel voor dit kampioenschap voor judoka’s uit Brabant en Zeeland.
Haragei Terheijden en Judoclub Made waren uiteraard weer goed vertegenwoordigd en ook enkele Zevenbergse judoka’s maakten deel uit van het team.

De dag begon het eerste blok met de allerjongste judoka’s nog een beetje tegenvallend. Het leek wel dat ieder dubbeltje op zijn kant de verkeerde kant op viel. Uiteindelijk kwamen er toch weer enkele prijswinnaars bovendrijven. Een tweede plaats was er voor Onno Busch. Zoals al zo vaak dit jaar wederom een tweede plaats voor Onno, het gaat echt goed met deze judoka!
Torenhoge favoriet Naut Bello verloor al in de eerste ronde maar wist daarna zijn naam weer waar te maken. Hij won alle partijen daarna en wist toch nog derde te worden. Aart Kuijpers en Julia Roubos verrasten vriend en vijand door redelijk onervaren een derde prijs te behalen op dit prestigieuze toernooi.
Speciale vermelding nog voor Thomas van Krey die maar liefst vier partijen won in de allergrootste poule van de dag. Helaas was dit in deze poule niet voldoende voor een ereplaats.

Het middagblok was voor de wat meer ervaren judoka’s. Deze verliep al meteen voorspoedig met veel goede prestaties. Alle judoka’s kwamen op het podium of in de buurt van het podium. Het begon met 3e plaatsen voor de neefjes Tim van Oosterhout en Maarten van Oosterhout. Beide heren zaten in waanzinnig grote poules. Ze hebben er het maximale uit weten te halen met hun derde plaats. Het is jullie van harte gegund heren, hele knappe prestatie!
Ilse Vissers glunderde al toen ze binnenkwam en toen ze weg ging lachte ze nog harder. Een derde plaats voor deze judoka die pas een jaar de judosport beoefend. Waanzinnig knap!
Teun Willemse maakte het knap spannend. Na een zeer stroeve start krabbelde hij weer op en wist ook beslag te leggen op de derde plaats.

Toen was de dag bijna voorbij en nog geen kampioenen. Mirte Westgeest en Semena Trimbach legden zich daar echter niet bij neer. Semena ging de mat op en was als gedoodverfde favoriete voor de eerste wedstrijd al bezig met de finale. Want ‘die andere meiden heb ik al vaak verslagen’, aldus Semena. Ze maakte haar reputatie waar en ging bijna spelend naar de finale. Daar wachtte een meer geduchte tegenstander maar Semena liet niets aan het toeval over: Ippon en kampioen van Zuid-Nederland!

Waar Semena vooraf werd bestempeld als favoriet, was Mirte de outsider in haar klasse. Geen favoriet maar als alles meezit….. dan zou het toch zomaar eens kunnen.
Ook Mirte ging heel gemakkelijk naar de finale. Ze was echt veel beter dan haar tegenstanders. Nu wachtte de finale tegen een waanzinnig goede judoka die al tijden geen wedstrijd had verloren…. Spannend! Het werd de afsluitende partij van de hele dag, alle matten waren al klaar toen Mirte de mat op ging voor de finale. Wedstrijd voorbij 0-0. Dan gaan de drie scheidsrechters samen beslissen wie de meest aanvallende judoka was. De beslissing viel unaniem op Mirte Westgeest die zo de Zuid-Nederlandse titel opeiste. Gefeliciteerd!

Voor de judoka’s die niet in de prijzen vielen: We zijn minstens net zo trots op jullie! Hard blijven trainen dan komt dat podium vanzelf een keer.

Uitslagen op een rijtje:

1e: Mirte Westgeest en Semena Trimbach
2e: Onno Busch
3e: Maarten van Oosterhout, Tim van Oosterhout, Julia Roubos, Aart Kuijpers, Teun Willemse, Ilse Vissers, Naut Bello

Mooie 2e plek voor Onno Busch
Waanzinnig resultaat combinatie Judoclub Made/Haragei/Judovereniging Zevenbergen