Zaterdag 18 september vonden de districtskampioenschappen judo plaats voor de leeftijdscategorie -18 jaar. Judoka’s uit Zuid-Nederland namen het tegen elkaar op om tickets naar het Nederlands Kampioenschap te verdienen. Ook vanuit Judoclub Made en Team Haragei deden een aantal judoka’s een poging.

Jelmer 2e op het districtskampioenschap

Namens Team Haragei stapten Naut Bello en Milan Bloemen de mat op. Beiden wisten overtuigend een partij te winnen, maar kwamen niet ver genoeg om op het podium te stappen. Deze kanjers staan nog aan het begin van de -18 categorie en kunnen de ervaring meenemen naar een volgend kampioenschap.

Voor Judoclub Made wilde Ilse Vissers wilde maar wat graag haar krachten meten met tegenstanders. Helaas voor Ilse waren er geen andere judoka’s in haar gewichtsklasse. Dit betekent echter wel dat ze Zuid-Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het NK! Ook Joris Wiertz, Onno Busch en Yorick van der Wolf hoopten de tickets binnen te halen. Voor Joris en Onno was het niet hun dag. Zij wisten, ondanks hun judo-inzet geen partijen te winnen. Yorick begon zijn toernooi met een monsterpartij met een lange verlenging. Hij begon zijn toernooi goed door twee keer winst. Helaas was er daarna een sterkere tegenstander en strandde hij net voor het  podium. Bijzonder was dat in dezelfde poule ook zijn jongere broer Rohan een kijkje kwam nemen. Rohan judoot nog niet in de -18 categorie, maar wilde vast proeven van wat hem volgend jaar te wachten staat. Geen winst, wel goede ervaring opgedaan!

Jelmer Moerenhout stapte ook de mat op namens Judoclub Made. Na zijn schooldiploma en zijn zwarte band zit deze topper in de flow. Hij wist met zijn judowedstrijden de tweede plaats te halen. En zoals altijd streed hij als een leeuw! Ook Jelmer gaat dus Zuid-Nederland én onze club vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap. Zet hem op Ilse en Jelmer!

Twee NK tickets binnen voor wedstrijdjudoka’s

Je zou ook interesse kunnen hebben in