Zaterdagmiddag 6 november was er een leuk toernooi, georganiseerd door Bliemer Arashi Sport. Vijftien judoka’s van Judoclub Made hadden zich opgegeven voor deze Baronie Arashi Cup, met in totaal 53 aanmeldingen. Judoclub Made was dus goed vertegenwoordigd.

Helaas was Thieu van Oosterhout geblesseerd geraakt en kon hij niet meedoen. Verdeeld over vier tijdsblokken en 5 matten lieten de overige 14 judoka’s, in de leeftijd van vijf t.e.m. veertien jaar, zien wat zij bij de lessen geleerd hebben. Voor sommigen was het hun allereerste toernooi. Dat was ook wel te merken aan de lichtelijk nerveuze gezichten van Timo Engin, Tiedo Kruysifix, Matisse Buskens, Thomas Vissers, Thomas van Dongen en Onno Piscaer.

Maar ook de meer ervaren deelnemers hadden enigszins spanning. Wat wil je om na zo’n lange tijd geen wedstrijden te hebben gedaan weer de mat op te gaan.

In kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers deden alle 14 judoka’s goed hun best. In het eerste blok werd Mado van der Vorst knap 1e. Timo en Tiedo behaalden met hun eerste toernooi de 3e plek.

Het tweede blok hadden onze coaches even adempauze, want er hoefden geen Judoclub Made judoka’s de mat op. Des te meer in het derde tijdsblok. Maar liefst 6 deden hun best voor het podium. Uiteindelijk mocht Jiro Overkamp zich kampioen noemen. De tweede plekken werden ingenomen door Matisse Buskens en Onno Piscaer. Met een paar mooie partijen werden Thomas van Dongen, Thomas Vissers en Marijn Moerenhout derde.

Het vierde en laatste blok werd de judomat ingenomen door de oudste en meest ervaren judoka’s. Het waren soms stevige partijen. Silke Moerenhout had wat pech en liep een lichte blessure op. Desondanks werd ze 2e van haar groep. Knap gegaan! Eveneens 2e werd Sebas Bol. Hij zat in een groep van vier judoka’s die zo aan elkaar gewaagd waren dat er uiteindelijk een eerste plek was en de overigen, waaronder Sebas, de 2e plek moesten delen. Best krap zo met z’n drieën op het podium.

Kampioen in dit blok werden Cris van Oosterhout, Tijn van Rosmalen en Onno Busch. Voor Tijn was het heel lang geleden dat hij de wedstrijdmat betrad, maar zijn kunsten waren als vanouds.

Nog een overzicht van onze kampioenen:
1e plek:
Mado van der Vorst
Jiro Overkamp
Cris van Oosterhout
Tijn van Rosmalen
Onno Busch

2e plaats:
Matisse Buskens
Onno Piscaer
Silke Moerenhout
Sebas Bol

3e:
Timo Engin
Tiedo Kruysifix
Thomas van Dongen
Thomas Vissers
Marijn Moerenhout

Morgen zijn judoka’s van Judoclub Made in Breda en gaan ze proberen net als de judoka’s van vandaag het podium te halen.

Succesvol toernooi in Oosterhout