CSC_3065

Afgelopen zondag 13 maart heeft Judo Club Made een zeer succesvolle ronde van het 500-punten toernooi georganiseerd.  Dit is een instap judo toernooi om de beginnende judoka’s voor te bereiden op de grote regionale of internationale toernooien. Dat gebeurt door het niveau af te stemmen op de judoka’s met geringe wedstrijdervaring. Je haalt punten bij iedere wedstrijd. Als je 500 punten hebt, ben je klaar voor de grote wedstrijden en maak je plaats voor nieuwe judoka’s die willen beginnen met wedstrijdjudo. Tevens ligt de nadruk op uitleg, zodat judoka’s leren wat de regels zijn tijdens een judo toernooi. Naast dit alles zijn er natuurlijk wel wedstrijden met echte kampioenen.

Ongeveer 120 judoka’s hebben in verschillende leeftijd- en gewichtscategorieën gestreden om de prijzen. Uiteindelijk resulteerde deze dag in 30 kampioenen die allen weer een stap gegroeid zijn in hun judo. Op termijn zullen deze judoka’s op de grote toernooien hun plaats gaan veroveren.

Het 500-punten toernooi is een initiatief van verschillende judo verenigingen in de regio. Iedere vereniging heeft zijn eigen editie en zodoende zijn er 6 rondes per jaar. Deze vinden plaats bij: Judo Club Made, Haragei Terheijden, Judo Haagse Beemden Breda, Judo Vereniging Zevenbergen, Hirundo Lage Zwaluwe en Arashi Oosterhout.

Op zondag 3 april zal de eerstvolgende toernooi ronde georganiseerd worden in Zevenbergen.

Succesvol 500-punten toernooi in Made