Sanne Kegge trots op het erepodium

37e Internationale Judotoernooi Vlaardingen bezocht door judocombinatie

Zaterdag 4 en zondag 5 februari gingen enkele judoka’s van de combinatie Judoclub Made / Team Haragei Terheijden / JV Zevenbergen naar het zware internationale toernooi in Vlaardingen, met zo’n 400 judoka’s uit verschillende landen een van de grotere toernooien in Nederland.

Zaterdag 4 februari mochten de dames Sanne Kegge en Semena Trimbach aantreden op de mat. Sanne Kegge behaalde daarbij na 4 wedstrijden in haar poule een mooie derde plek. Van de vier wedstrijden verloor ze er een en won ze de andere partijen met twee wazari’s en een ippon.
Semena Trimbach had minder geluk. Ze zat met meerdere deelnemers in een afvalsysteem met dubbele eliminatie en wist niet door te dringen tot de laatste drie. Als jongste in haar categorie -15, waar ze pas sinds januari inzit, kwam ze ondanks heel mooi judo nog te kort. Wel veel ervaring opgedaan met dit toernooi.

Zondag de 5e was het de beurt voor de heren Luke van Drongelen en Naut Bello. Beiden zaten in een grote poule, dus gold ook voor hen het afvalsysteem. Luke mocht het spits afbijten van deze twee heren. Hij begon goed door zijn 1e wedstrijd met een mooie ippon te winnen. De volgende ronde kwam hij tegen een betere judoka dus mocht hij via de verliezersronde gaan proberen alsnog de 3e plek op het podium te bereiken. Luke begon goed door ook daar de eerste wedstrijd van te winnen met een ippon, maar helaas verloor hij daarna de volgende en mocht hij terug naar huis. Desondanks heeft hij toch maar mooi 20 punten weten te halen voor zijn zwarte band.
Naut Bello mocht het weekend in Vlaardingen afsluiten. Ook hij was de jongste in zijn categorie -12 en kwam wat te kort. Hij heeft mooi judo laten zien en weer een bak aan ervaring op kunnen doen.

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten en mooie wedstrijden en op naar de volgende.

Naut Bello in actie op de tatami
Sanne Kegge behaalt knap brons op groot en zwaar toernooi