Onno op zijn verdiende eerste plaats én 100 danpunten in the pocket.

Het Goederaadtoernooi is vaste prik in de planning van onze wedstrijdjudoka’s. Naast het feit dat er op dit toernooi danpunten te verdienen zijn is het ook goed georganiseerd met poules zodat judoka’s goed ervaring op kunnen doen. Namens Judoclub Made namen Jiro Overkamp, Onno Busch, Seven Butseesee, Sebas Bol, Rohan van der Wolf en Cris van Oosterhout deel.

Die laatste was eigenlijk nog geblesseerd maar pakt het wedstrijdjudo weer een beetje op. Alsof de duivel ermee speelde, kwam hij ook nog in de grootste poule terecht. Cris liet echter zien dat hij nog steeds een goede wedstrijdjudoka is. Hij liet mooi judo zien en wist een partij goed naar zich toe te trekken. Helaas was het podium net buiten bereik. Maar, fijn om je weer op de mat te zien Cris!

Sebas en Jiro werkten zich tot de tweede plaats op het podium. Sebas, onze wurgspecialist, judode in de voor hem bekende snelle en felle stijl. Hij wist één van zijn tegenstanders met een prachtige offerworp te verslaan. Jiro bleek ook zijn vaardigheden in de wurgtechniek te hebben aangescherpt. Deze techniek wordt, uiteraard veilig en volgens strikte regels, tijdens de lessen geoefend. Vandaag zag Jiro kans daar een mooie overwinning mee te pakken.

Het hoogste plekje kwam toe aan Seven, Rohan en Onno. Ook Seven paste vandaag de verwurgtechniek toe. Hij wist echter ook zijn tegenstanders te verrassen met een mooie overname en een beenhaak. Rohan zetten zijn heupen erin en wist daarmee zijn tegenstanders naar de grond te werken. Afsluiten met een houdgreep en winst! Onno was vandaag een heuse krachtpatser. Hij was in staat om op zijn kracht de tegenstanders naar de grond te werken en zo de punten binnen te halen.

Voor Onno was het dubbel feest. Hij behaalde door dit toernooi voldoende punten voor zijn zwarte bandexamen. Onno kan gaan aftellen, want hij mag in maart op. Alle judoka’s natuurlijk weer gefeliciteerd, goed gedaan!

Podiumplekken voor Madese judoka’s in Bodegraven

Je zou ook interesse kunnen hebben in