Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina. Hier wordt je wijzer over de Wedstrijd Organisatie Commissie, kortweg WOC, van Judoclub Made.

De WOC bestaat uit 4 enthousiaste leden. Alle vier zijn judoka’s met én zonder wedstrijdervaring. Elk jaar organiseren zij uit naam van Judoclub Made drie toernooien.

Amerhaltoernooi

Het Amerhaltoernooi is een groot internationaal bondsjudotoernooi dat we in september, aan het begin van het judoseizoen, organiseren voor judoka’s tot 21 jaar. Voor dit toernooi reizen tussen de 550 en 650 judoka’s uit Nederland, België en Frankrijk af naar de Amerhal in Made. Tijdens deze dag worden een kleine 1000 wedstrijden gejudood, zijn er bijna twintig scheidsrechters aanwezig en zijn er ruim 60 vrijwilligers actief als bijvoorbeeld jury, zaalwacht of EHBO’er. Deze vrijwilligers hebben niet allemaal een judo achtergrond. Iedereen is welkom om te helpen.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen organiseren we elk jaar net voor de kerstvakantie. Alle judoka’s en jiu-jitsuka’s van Judocclub Made mogen hier aan deelnemen. Op vrijdagavond vinden de technische clubkampioenschappen voor de senioren plaats. Op zondag wordt in verschillende categorieën gejudood voor de titel ‘Clubkampioen’ en wordt er afgesloten met Alle Categorieën, waarbij gestreden wordt voor de Frishert Bokaal.

500 punten toernooi

Sinds 2012 wordt het 500 punten toernooi georganiseerd. Dit is een instaptoernooi voor judoka’s tot en met 12 jaar waarbij zij kennis maken met het wedstrijdjudo. Voor deelname aan het toernooi krijgt een judoka 20 punten en tijdens iedere wedstrijd kan een judoka extra punten verzamelen. Ippon = 10 punten, waza-ari = 7 punten. Als een honderdtal aan punten wordt behaald, verdient de judoka een beker. Als de 500 punten grens bereikt wordt, is de judoka voldoende voorbereid voor officiële JBN-wedstrijden.

Bij het organiseren van zo’n toernooi komt veel kijken. Waar wij ons bijvoorbeeld mee bezig houden is: het aanschrijven van judoverenigingen, het verwerken van de inschrijvingen, het indelen van de poules en bloktijden, het regelen van vrijwilligers voor het toernooi, het bestellen van prijzen en de zaalinrichting. Voor het Amerhaltoernooi geldt ook het registreren van het toernooi en het zorgen dat alles via de bondsregels verloopt.

Lijkt het je leuk om een keer te helpen als vrijwilliger of wil je graag meer over ons weten?

Spreek een van ons aan of neem contact met ons op via de contactpagina

teamcrew