Madese en Terheijdense judoka’s laten zichzelf zien in Breda en 2e dan voor Esther de Rond

Het eerste weekend van november was weer een echt sportweekend voor Judoclub Made en Team Haragei. Zo trokken op zondag 24 judoka’s van onze beide clubs naar de Open Bredase kampioenschappen. Dit grote toernooi staat elk jaar op de kalender van de wedstrijdjudoka’s.  Wie nou de mooiste ippon heeft gemaakt of het hardst heeft gestreden, het valt niet te zeggen. Stuk voor stuk zijn dit gedreven judoka’s die elke partij weer hun beste beentje voorzetten.

Esther en haar trainingsmaatje (en broer) Roy. Gefeliciteerd!

Zaterdag 2 november kon trainer Bert Wijkman weer een danexamen op zijn naam schrijven (en die heeft hij er al veel!). Judoka Esther de Rond behaalde onder zijn begeleiding haar 2e dan in sporthal Achter de Tuintjes te Gilze. Judoclub Made is trots op deze judoka. Niet alleen omdat ze haar 2e dan heeft behaald. Vooral ook omdat ze ook “juf” Esther is op dinsdagavond. En ze is zeer nauw betrokken bij de club als vrijwilliger en natuurlijk binnen de wedstrijdorganisatiecommissie.

Alle prijswinnaars op een rij

Terug naar Breda. Het Open Bredase kampioenschap is een internationaal toernooi met deelnemers uit onder andere België en Duitsland, Engeland en Frankrijk. De kampioensplaats was er voor Lisa van Kreij en Teun Willemse. Een tweede plaats werd behaald door Joris Wiertz, Romayssae Mesoudi, en Ilse Vissers. Voor Joris en Ilse spande het erom. Ze stonden beide ongeslagen in de finale, maar ontmoetten daar net hun meerdere. Een derde plaats was er voor Jiro Overkamp, Semena Trimbach, Mirte Westgeest en Aart Kuijpers. De andere judoka’s wisten wel potjes te winnen en zo ook belangrijke punten voor hun zwarte band te sprokkelen, maar redden het podium net niet. Geeft niets, want van elk potje kun je leren!

Voor meer informatie over judo, of over judoclub Made, kunt u terecht op www.judoclubmade.nl.