Nog een keertje nagenieten….van de spelletjesmiddag!

Van Sarita Schneider

Timmeren, knutselen, torens bouwen en met een kruiwagen lopen. Het kwam allemaal voorbij op de spelletjesmiddag van Judoclub Made. Op zaterdag 18 januari veranderden de jongste leden van de club in echte bouwkids.

De spelletjesmiddag begon met een gezamenlijk spel. Daarna werd de groep, die bestond uit veertig kinderen, in drie groepen gedeeld. Elke groep begon met een ander spel.
Aan de ene kant van de judozaal moesten de deelnemers een hindernisbaan over om stukken pijp te verzamelen. Hiermee bouwden de kinderen een huis. Daarna speelden ze memorie. Hier moesten ze paren van alle soorten gereedschap en bouwmateriaal bij elkaar zoeken.
Aan de andere kant van de zaal was er een groep druk bezig met de kruiwagenrace. De kinderen legden met een kruiwagen een parcours af. Aan het einde van het parcours moesten ze een spijker in een stuk hout slaan. Lukte dit, dan verdienden ze een steen, waarmee ze later een toren bouwden. Degene met de hoogste toren won! Ook werd een strijd gedaan met spijkerpoepen en blokjes versjouwen zonder handen.

In de kantine werd er hard geknutseld. De kinderen maakten gereedschap van papier, compleet met gereedschapsriem. Tussen het wisselen van de spellen door was er nog tijd voor wat drinken en wat lekkers.

Als eindspel  werd het ouderwets stoelendans omgetoverd tot Helmendans, waarbij het aantal bouwhelmen die opgezet kon worden als de muziek stopte steeds kleiner werd. Nadat iedereen afgevallen was bij de helmendans was het al weer tijd om naar huis te gaan. Door de actieve deelname van de aanwezige leden, broertjes, zusjes en vriendjes ging iedereen aan het eind van de middag lekker moe weer naar huis.

Klik hieronder voor de foto’s!