Mooie judowedstrijden op druk bezet Bernisse Berentoernooi in Zuidland

Zaterdag 8 oktober reisden 2 judoka’s van Judoclub Made naar het druk bezette Bernisse Berentoernooi in Zuidland. Het was de eerste keer dat Judoclub Made dit toernooi bezocht. Er was nog enige onduidelijkheid bij binnenkomst, want ondanks dat alles netjes was geregeld kwamen onze judoka’s niet op de lijst voor.

Gelukkig was dat geen probleem en konden ze uiteindelijk gewoon meedoen. Tyn van Rosmalen zat in een poule met 4 andere kinderen evenals Onno Busch. Elk natuurlijk wel in hun eigen gewichtsklasse. En wat was het een verrassing dat ze hun oude ploegmaat tegenkwamen: Darren Rombouts. Het was een hartelijk weerzien.

De tegenstanders van Tyn waren bijna allemaal groter en zwaarder dan Tyn. Toch lukte het Tyn twee van de 4 wedstrijden met mooi judo te winnen en mocht hij uiteindelijk trots de 3e prijs op het podium in ontvangst nemen. Onno liet ook mooi judo zien. Na drie winstpartijen moest hij de laatste vierde partij tegen een judoka die ook al 3 partijen had gewonnen. De finalepartij tussen 2 kampioenen dus. En dat was te merken. Ze gingen gelijk op en geen van beiden kwam echt tot scoren. Uiteindelijk moest de scheidsrechter beslissen en die gaf de winst aan Onno’s tegenstander. Ondanks dat Onno meer punten had dan zijn laatste tegenstander werd deze eerste, want het aantal gewonnen wedstrijden ging voor het aantal gewonnen punten. Een mooie 2e prijs voor Onno dus.

Met hun bekers trots in de hand reisden zij aan het eind van de lange dag weer naar huis.

Tyn van Rosmalen trots op zijn 3e plaats
2e Plek op het podium voor Onno Busch
Madese judoka’s slaan vleugels uit