Mooie start van judoseizoen

Zondag 4 september reisden drie judoka’s van Judoclub Made af naar Dordrecht waar een speciale judoclinic werd gegeven door meervoudig Nederlands kampioen Danny Meeuwsen.

In een gezellige sfeer oefenden een 20 tal judoka’s na een degelijke warming-up vooral op voettechnieken, de specialiteit van Danny, waarbij het combineren van de verschillende technieken geregeld resulteerde in applaus van de aanwezige ouders bij hele mooie worpen.

In diverse oefenwedstrijdjes werden de zojuist geleerde technieken toegepast waarna het de beurt was voor een paar grondtechnieken. Zo leerden onze judoka’s een nieuwe houdgreep techniek, door Danny de slangen-houdgreep genoemd. Zeker een techniek die het waard is te oefenen in de judolessen.

Als afsluiting werden nog heel even twee wurgtechnieken geoefend. Nog één keer werden de geleerde grondtechnieken gebruikt in een wedstrijdje en toen was de tijd alweer om. Na de groepsfoto en een aandenken in de vorm van een gesigneerde foto van Danny Meeuwsen keerden de 3 Madese judoka’s Jelmer Moerenhout, Onno Busch en Tristan de Wit tevreden terug naar huis.

Hier vindt je diverse foto’s van deze leerzame middag.

Madese judoka’s doen mee aan speciale judoclinic van Danny Meeuwsen