Medaillewinnaars Onno, Sebas, Jelmer en Rohan (vlnr)

Het was weer een druk judoweekend voor de judoka’s van Judoclub Made én coach John. Zaterdag mocht Rohan van der Wolf naar Hoogeveen voor het Nederlands Kampioenschap -15. Zondag konden we gelukkig dichter bij huis blijven: het Internationale Bredase Open. Daar streden Jiro, Jelmer, Onno, Rohan, Sebas en Joris om wedstrijden te winnen en sommigen ook voor hun danpunten.

Rohan pakte maar liefst drie winstpartijen op het NK. Een knappe prestatie! Met mooie heupworpen en een verwurging wist hij zichzelf zo tot binnen de top tien van Nederland te werken. Voor hem was vooral de ervaring om mee te kunnen doen met dit toernooi belangrijk. ‘Ik wilde hier zo graag eens staan’, vertelde hij na afloop. Hij kijkt tevreden terug op zijn toernooi.

Zondag was het in de vroege ochtend eerst de beurt aan Jiro. Jiro deed een goede poging om met een mooie heupworp zijn tegenstander te werpen. Helaas was deze erop bedacht. Geen winst voor Jiro, maar prima gewerkt. Rohan was daarna aan de beurt. Minder tegenstanders dan op het NK, maar alsnog liet hij weer prima worpen zien. Het leverde hem de zilveren medaille op!

In het laatste blok kwamen de grote klappers. Jelmer Moerenhout pakte één partij prachtig met een knap uitgevoerde offerworp. Hij liet zijn tegenstander letterlijk even vliegen! De volgende partij kostte hem weinig moeite en besliste hij in zijn voordeel. En hij pakte winst door een stevige houdgreep. De bronzen medaille was dik verdiend. In diezelfde poule streed ook clubgenoot Onno Busch. Onno wist zijn heupen goed in de strijd te gooien. Drie keer wist hij zijn tegenstander tegen de mat te werken door een goed ingezette heupworp. Ook voor Onno een verdiende bronzen medaille.

Tegelijkertijd streden ook Sebas en Joris nog op andere matten. Joris liet sterk judo zien en gooide twee keer zijn tegenstanders met grote vaart naar de mat. Eén partij was al voorbij voordat je een keer kon knipperen met je ogen! Helaas was het niet genoeg voor een podiumplek dit keer. Wel weer mooi wat danpunten gesprokkeld. Goed gedaan Joris! Sebas had een kleine poule. Hij liet vandaag zien hoe goed hij is in het grondwerk. Deze judoka is vingervlug en ijzersterk in verwurgingen. Door zijn fanatieke stijl wist hij echter ook een partij te winnen met een prachtige worp. Vervolgens versloeg hij zijn tegenstander met een verwurging. Het leverde ook Sebas een zilveren medaille op.

Jelmer, Onno, Sebas en Rohan van harte gefeliciteerd met jullie medailles. Ga zo door!  En natuurlijk een dikke dank je wel naar John die onze judoka’s dit weekend zo heeft bijgestaan.

Maar liefst 4 medailles voor onze judoka’s in Breda