Judoclub Made / Haragei met 7 judoka’s naar NK judo

Kjell Cornelis had de (judo)dag van zijn leven: met groot machtsvertoon werd de Zuid-Nederlandse titel behaald. Wat een prestatie! Kjell verdiende hiermee een startbewijs voor het NK Judo tot 15 jaar.
Kjell was echter niet de enige die een ereplaats behaalde en daarmee kwalificatie voor het NK.

Semena Trimbach leverde een wereldprestatie door als 1e jaars -15 judoka de finale in de klasse tot 40 Kg te behalen. Deze ging nipt verloren maar ze mag tevreden zijn. Ook Sanne Kegge behaalde ondanks wat fysieke ongemakken een tweede plaats. Dat de dames goed op dreef waren bewees ook Anaïs Manuhutu, ook een tweede plaats voor deze judoka.

Ook de judoka’s die derde werden hebben zich gekwalificeerd voor het NK. Een hele knappe derde plaats voor Diego van Rosmalen. In een grote poule behaalde hij deze podiumplaats. Anouk van Geel heeft onwijs hard moeten knokken en werd ook derde. Ten slotte kwalificeerde Lieke Godschalk zich nog voor het NK met haar derde plaats.

Met dit mooie verhaal over deze prijswinnaars doen we veel anderen eigenlijk tekort. Want ook degenen die mee hebben gedaan en (nog) niet op het podium zijn gekomen hebben bewezen heel goed bezig te zijn. Teun Willemse vocht de longen uit zijn lijf tegen tegenstanders die allemaal een heel stukje ouder en zwaarder waren, Jelmer Moerenhout en Jelle Poppelaars werden bijna derde en Brent Halman heeft zoals altijd weer gestreden voor wat hij waard was. Ook de judoka’s die we niet hebben genoemd in dit stukje: we hebben genoten van jullie inzet. Ga zo door allemaal! We hebben een ontzettend leuk team met zijn allen waar nog veel rek in zit. Op naar nog veel meer mooie resultaten.

Kjell Cornelis Zuid-Nederlands kampioen

Je zou ook interesse kunnen hebben in