Van Eindhoven tot Terheijden….

Sem Bogaers in actie! Aftasten, kijken en vooral voelen, wat gaat de tegenstander doen?

Weer een heel weekend gevuld met sporten voor de judoka’s van Judoclub Made. Zaterdag 14 januari trokken Ilse Visser en Rohan van der Wolf naar Eindhoven om deel te nemen aan het Espoir. Dit is misschien wel het grootste en zwaarste toernooi van Nederland. Op zondag 15 januari stapten onze beginnende judoka’s de mat op in Terheijden. Daar was weer één van de 500 punten toernooien waarop punten en bekers verdient konden worden.

We beginnen bij het Espoir. Dit toernooi trekt judoka’s vanuit de hele wereld.  Finland, Frankrijk, Duitsland en zelfs de Verenigde STaten. Rohan is vanaf 1 januari eerstejaars -18. Dan ben je dus eigenlijk weer opnieuw een groentje. Het Espoir was voor hem dan ook vooral ervaring opdoen, het een keer meemaken. Hij pakte geen winst, maar heeft ontzettend genoten. ‘Volgend jaar weer!’, riep hij enthousiast. Ilse Visser wist knap een partij te winnen en zag de Nederlands kampioene tegenover zich in de strijd om het brons. Dit keer was het podium net buiten het bereik van onze pittige dame. Maar dat Ilse op dit niveau thuishoort heeft ze wel weer laten zien.

Zondag zagen we mooie acties van een heleboel jonge judoka’s. Zo liet Morris Looij zien dat hij wel een schouderworp kan en was Dean van Dun lekker bezig op de grond. Leia Overkamp zet onvermoeibaar haar heup- en schouderworpen in en laat goed zien dat ze dan op de grond ook doorgaat. Richard Beekhuizen begreep al goed dat hij zijn tegenstander goed moet vastpakken en dichtbij moet houden. Een goede stevige pakking, is het halve werk. Marijn Moerenhout had er weer zin in en wist met een stevige houdgreep winst te pakken.

Het lukt niet altijd om te winnen al heb je nog zulke goede houdgrepen, heupworpen of andere technieken onder de knie. Meedoen levert echter altijd resultaat. In de vorm van je fit voelen, leren hoe je beter wordt en plezier maken met je clubgenootjes! We zijn weer supertrots op jullie allemaal!

De resultaten van het 500 punten toernooi bij Team Haragei waren:

1e plaats:

Mado van der Vorst, Marijn Moerenhout, Siem Akkermans

2e plaats:

Morris Looij, Dean van Dun, Logan Broeders, Tido Kruysifix, Leia Overkamp, Thomas van Dongen, Silke Moerenhout,

3e plaats:

Timo Engin, Richard Beekhuizen, Thomas Hillen, Bryan Janssen,  Sem Bogaers, Stijn Damen, Romy van den Berg, Tess van Iren, Taylor Roovers, Bart Beijnen, Christiano Struijk, Lelie-Sophie Lagrouw.

Het eerstvolgende 500 punten toernooi is op 5 maart in Breda. Doen jullie volgende keer ook weer mee?

Klik hier om snel naar actiefoto’s en de podiumfoto’s te gaan!

Judoka’s Judoclub Made maken er weer een goed weekend van