tilburg2016

Zondag 24 januari 2016 gaat de boeken in als een memorabele judodag. Het 4e kruikentoernooi in Tilburg stond op het programma.

De organisatie van Judo Klub Tilburg (JKT) had het weer prima voor elkaar. Vanuit Haragei en Judoclub Made waren er veel judoka’s die voor het eerst een toernooi meededen buiten hun eigen club.In de vroege ochtend was het de beurt aan Reinier Lubbers. Reinier die geen enkele training overslaat was vandaag lekker op dreef en met enkele winstpartijen behaalde hij een mooie derde plaats.

Daarna was het de beurt aan Hailey Rombouts, Morris Morales Sequerra, Mathijs Ritsema, Lef van der Steen, Stef Segers en Simon Wiertz.

Hailey Rombouts was vandaag in vorm en behaalde in een grote poule de finale. Deze verloor ze nipt maar ze heeft een verdienstelijke 2e plaats mee terug naar Terheijden genomen. Morris moest even de schroom van zich afgooien en ging daarna als een komeet voor Morris was er een mooie derde plaats. Mathijs was ook lekker bezig en vooral de houdgreep ging hem goed af vandaag. Ook voor Mathijs was er een mooie derde plaats. Simon Wiertz liet zien uit het juiste judo hout te zijn gesneden en behaalde een tweede plaats. En toen waren daar Lef van der Steen en Stef Segers ze zijn elkaars trainingsmaatjes maar zaten vandaag ook bij elkaar in de poule. Beide lieten erg leuk judo zien in de voorrondes. En toen was daar de finale. Ze kennen elkaar door en door en de vonken vlogen er vanaf. Na twee minuten strijd kwam Lef als winnaar uit de strijd een schitterende 1e plaats voor Lef en eveneens een schitterende 2e plaats voor Stef.

In de middag kwamen Lieke Godschalk, Lotte Westgeest, Joris Wiertz, Stijn Verkooijen, Nick Martens, Wouter Ritsema, Renzo Rademakers, Rohan vd Wolf en Onno Busch in actie.

Lieke Godschalk verscheen dit keer met prachtige vlechten op de tatami en het leek wel of ze daar extra kracht uit hield in een sterke poule was de derde plaats het hoogst haalbare vandaag.

Lotte Westgeest kwam de sporthal binnen met een blik waarvan je meteen zag dat er met haar niet te sollen viel. Dat bleek later ook een aantal doffe knallen verder stond ze in de finale, echter door een foutje toch verloren. Ditmaal een tweede plaats voor Lotte.

Joris Wiertz volgde het goede voorbeeld van zijn broertje vanochtend en wist ook de finale te bereiken. Helaas was zijn tegenstander hem net te slim af.

Stijn Verkooijen, Rohan v/d Wolf, Nick Martens, Wouter Ritsema en Renzo Rademakers behaalde allen een derde plaats.

Onno Busch sloot de dag in stijl af door alles met ippon te winnen en stond evenals Lef op de hoogste trede van het podium vandaag.

De coaches Paul Christianen en Maikel Segers hebben weer terug kunnen kijken op een gezellige judodag.

Judoka’s Haragei Terheijden en Judoclub Made nemen vrachtwagen vol met prijzen mee naar huis