Zaterdag 19 maart was Judoclub Made, sinds lange tijd, gastlocatie voor Judobond Nederland. Het district Zuid organiseerde daar haar bandexamens voor judoka’s die eerste dan of hoger wilden behalen. En ook namens onze eigen club was er een afgevaardigde. Yorick van der Wolf heeft, in zijn ‘eigen’ dojo, zijn eerste dan ofwel zwarte band behaald.

De zenuwen waren duidelijk zichtbaar bij hem en zijn ‘valmaatje’ Ilse Vissers. Beiden zijn ervaren wedstrijdjudoka’s. ‘Een danexamen doen is veel spannender’, vertelden ze. ‘Het is iets waar je toch jaren naar toewerkt.’ Dat ze het examen konden doen in hun eigen clubgebouw was wel een heel fijn gevoel. Natuurlijk was ook trainer Bert Wijkman aanwezig. Yorick was zijn 185e danexamenkandidaat. Door zijn ruime ervaring konden Yorick en Ilse zich dus goed voorbereiden op het examen.

De districtscommissie mocht die dag ook een zesde dan uitreiken aan voorzitter Peter Goossens. Tijdens een mooie ceremonie kreeg hij de rood-wit geblokte band uitgereikt. De zesde dan krijg je niet alleen voor je judo-vaardigheden. Dan telt

bijvoorbeeld ook mee hoe je je inzet voor de sport in zijn geheel. Zo heeft ook onze eigen trainer Bert de zesde dan.

Het betekende in ieder geval dat onze dojo weer eens ouderwets gevuld was met sportliefhebbers en supporters. Precies zoals we dat graag zien! Yorick en Ilse gaan donderdagavond gewoon weer aan de slag met hun dantraining. Want dat er nog meer zwarte banden aan komen, weten we zeker!

Wil je meer weten over onze dantraining? Stuur gerust een berichtje naar info@judoclubmade.nl of kom eens kijken op donderdagavond vanaf 19.00 uur.

Judoclub Made weer een zwarte band rijker

Je zou ook interesse kunnen hebben in