Zondag 12 juni hadden we weer een tjokvolle dojo. Het zuidelijke district van Judobond Nederland organiseerde opnieuw haar danexamens in ons clubgebouw. Het betekende voor onze club ook 2 nieuwe zwarte banden: dojo-assistente Ilse Vissers en wedstrijdjudoka Jelmer Moerenhout.

Jelmer en Ilse met in hun midden trainer Bert.

Ilse moest al vroeg aanwezig zijn en vervolgens een heel blok wachten. Dat was best pittig door de zenuwen die haar toch wel parten speelden. In maart was Ilse valmaatje voor Yorick en nu waren de rollen omgedraaid. De zenuwen en het lange wachten zijn dan zwaar en het examen van Ilse startte dan ook met een klein foutje. Ervaring en doorzettingsvermogen zorgden er echter voor dat ze zich herpakte. Mooie technieken werden getoond, oefeningen goed uitgevoerd.

Jelmer mocht in het tweede blok starten met valmaat Diego van Rosmalen. Ook Diego deed examen, maar kreeg helaas te horen dat hij zijn kata (dit is Japans voor routine) nog wat moet aanscherpen.  Volgende keer gaat het zeker lukken! Jelmer moest daarna nog even geduld hebben voordat hij  zijn technisch examen mocht doen. Vloeiend en actief voerde Jelmer zijn bewegingen uit.

Jelmer en Ilse zijn beiden ervaren wedstrijdjudoka’s en trainen al van kinds af aan. Voor de zwarte band volgden ze, net als Yorick, de zwarte band training bij Bert Wijkman. Bijzonder dat Bert dit jaar dus alweer 3 eerste dannen op zijn conto mag schrijven.

Het behalen van je zwarte band is een mijlpaal in je judocarrière. Het is een teken van sportiviteit, doorzettingsvermogen en discipline. Gefeliciteerd Ilse en Jelmer!

Judoclub Made weer 2 zwarte banden rijker