Op zaterdag 12 December vertrok het herenteam van jc Made (-18 jaar) om 5.30 uur naar Almelo. Daar stond het NK-judo voor clubteams op het programma.
Judoclub Made was waarschijnlijk de enige club die een echt eigen team op de been kon brengen, met judoka’s die allemaal al enkele jaren binnen onze combinatie Made/Terheijden/Zevenbergen trainen. Onze tegenstanders halen judoka’s van verschillende verenigingen uit het hele land binnen speciaal voor dit ene toernooi.  Wij zullen daar echter nooit voor kiezen, we doen het zoveel mogelijk met de eigen groep.

Dat het een zware opgave zou worden om in de buurt van het podium te komen stond mede om deze reden dus vast. Ook ontbrak het ons aan echte zwaargewichten, waardoor enkele judoka’s in een zwaardere gewichtsklasse uit moesten komen dan gebruikelijk.

De eerste ronde werd er gestreden tegen het team van Dronten. Twee partijen werden winnend afgesloten (Collin Hendriksma en Jerom van Wijnen), de overige partijen waren stuk voor stuk spannend. Helaas werd er verloren met 5-2.

In de verliezersronde werd er gestreden tegen judo A-7. De jongens toonden enorme inzet en lieten aanvallend judo zien. Judo A-7 was echter een klasse beter, de winst ging ook deze ronde aan onze neus voorbij.

De teamgeest deze dag was fantastisch. Nu met zijn allen nog iets meer gas geven op de training, dan kan het laatste stapje naar de nationale top ook nog gezet worden. Al met al een leuke en leerzame dag met ook enkele sportieve hoogtepuntjes.

Het team van jc Made bestond uit:

Collin Hendriksma
Sander Brands
Luke v Drongelen
Jacob Krijger
Jim Jonker
Kaya Galle
Niels de Boer
Jerom van Wijnen
Thomas Vennik

Bas Raats was helaas geblesseerd, maar die heeft zich nuttig gemaakt als cameraman van het team.

Op naar het volgende toernooi!

Judoclub Made op NK-Judo voor teams