Zwaar maar leerzaam toernooi

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei zijn we met een groep judoka’s naar het toernooi in Mierlo gegaan. Dit is een heel zwaar bezet toernooi. Je kunt altijd wel naar toernooitjes gaan waar je zeker weet dat je prijs haalt, maar naar een zwaar toernooi gaan is natuurlijk ook heel belangrijk om dingen te leren.

Op zaterdag zijn Maarten van Oosterhout, de broertjes Yorick en Rohan van de Wolf, Sem van Gils, Jelmer Moerenhout, Joris Wiertz en Onno Busch op de mat verschenen, gecoacht door ondergetekende. Ze hebben allemaal echt hun best gedaan, maar helaas geen prijs gewonnen. Ik wil toch even erbij vermelden dat Rohan echt boven zichzelf uit is gestegen en heel ver gekomen is op dit zware toernooi. Ik denk wel dat hij zijn wedstrijd van het seizoen hier heeft gedraaid.

Zondag was het de beurt aan de oudere jeugd te weten Ilse Vissers, Thomas Vennik, Jacob Krijger, Devin van Gils en Jelle Poppelaars, onder leiding van coach Bert. Ilse heeft mooi 3 wedstrijden kunnen doen: 2 verloren 1 gewonnen. De coach viel haar linkse heupworp op: daar zal aan gewerkt gaan worden. Thomas zat in een pool van 7 echter wist er maar één te winnen. Bert vermoedt dat hij er niet helemaal bij was vanwege de examens. Jacob heeft ook 3 wedstrijden gedraaid: 1 gewonnen en 2 verloren. Hij kreeg last van zijn rechter elleboog maar liet toch goed judo zien. Devin doet het goed met een gemotiveerde instelling. In de finale tegen een Rus was deze een maatje te groot voor hem, maar op sommige momenten zat hij er dicht bij. Jelle moet zich beter aan de afspraken houden en geen stoeprand judo meer doen. Hij werd tot tweemaal toe gepakt met deze fout, maar desondanks was de inzet goed. Al met al een leuke groep vandaag.

Zondag 27 mei gaan we naar de Zuid-Nederlandse teams in Gilze: jongens -12 en meisjes -15. Hier hopen we toch wel een NK ticket binnen te halen. Verder zit het wedstrijd judo seizoen er weer ver op en gaan we allemaal lekker nog trainen en in het weekend geen wedstrijden, maar naar ik hoop genieten van het mooie weer en lekker ontspannen, want ook dat is heel belangrijk en fijn na een lang wedstrijdseizoen. Ik hoop jullie volgend jaar weer allemaal terug te zien op de wedstrijdmat. Voor diegene die niet meer mee doen aan de Zuid-Nederlandse teams een fijne vakantie alvast!!!!

Groetjes van jullie coach Jenny.

Judoclub Made op bezoek in Mierlo

Je zou ook interesse kunnen hebben in