Zondag 2 februari reisde de judokaravaan naar Tilburg waar in sporthal Dongewijk het jaarlijkse Kruikentoernooi werd georganiseerd. De judocombinatie Team Haragei en Judoclub Made waren weer goed vertegenwoordigd en gingen verder waar ze vorige week op het toernooi in Kaatsheuvel mee gestopt waren. En dat is IPPONS maken. Maar liefst 5 judoka’s wisten het hoogste podium te bereiken en nog veel meer mochten het podium op voor zilveren en bronzen plakken!

De dag was onderverdeeld in 4  judoblokken en startte om 8:00 uur met de eerste weging. ’s Middags om 16:20 uur vond de laatste prijsuitreiking plaats. Al met al een lange dag maar super georganiseerd door Judoklub Tilburg.

In het eerste blok wisten Djenna Van Gils en Solange Trimbach net als vorige week weer kampioen te worden. Fenna Koijen , nog niet zo heel lang op de wedstrijdmat, wist vriend en vijand te verrassen door uitmuntend judo te laten zien en ook kampioen te worden.

Ruben Segers was weer lekker aan het smijten vandaag, alleen in de finale belandde hij in een houdgreep. Marijn Moerenhout gebruikte zijn lange armen en benen goed en wist ook knap tweede te worden.

In het tweede en derde blok  geen kampioenen maar wel mooi eremetaal voor Jiro Overkamp, Andre Hanegraaf, Mathijs Ritsema, Seven Butseesee en Liz Boogers.

In het vierde blok stonden weer enkel kanonnen te popelen om de tatami te betreden. Sem van Gils wist met gevarieerd judo zoals verwurgingen en schouderworpen kampioen te worden. Jill Boogers behaalde haar tweede gouden beker dit weekend. Op zaterdag wist ze ook al kampioen te worden op de Deborah Gravesteijn classic. Milan Bloemem zat in een grote poule en wist met zijn linkse pakking (kumi kata) zijn tegenstanders vakkundig naar de grond te werken. Zijn tegenstander in de finale was helaas een maatje te groot. Silke Moerenhout en Jim van Rosmalen wisten beide een mooie derde plaats mee naar huis te slepen. We hebben met zijn allen weer laten zijn dat we een zeer goed judoteam zijn.

Kampioen:
Djenna van Gils