Beginnende wedstrijd judoka’s slaan hun slag

Zondag 7 mei ging een aantal van onze wedstrijd judoka’s naar het door de JBN Zuid-Nederland georganiseerde Lentetoernooi in Rijen. Dit toernooi is voor onze beginnende judoka’s die nog niet aan de grotere georganiseerde toernooien mee doen, maar al wel zover zijn dat ze naast de lokale toernooien meer kunnen en willen.

Het toernooi zelf was ook anders van opzet dan wat normaal gebruikelijk is. Dit omdat recent onderzoek heeft uitgewezen dat jonge judoka’s soms al teveel bezig zijn met hun gewicht, omdat ze perse in een bepaalde gewichtsklasse willen uitkomen. Nu waren er geen gewichtsklassen meer, maar werden alle deelnemers ingedeeld op hun werkelijke gewicht. Ook werden alle wedstrijden in poulesysteem gestreden, zodat de judoka’s meerdere keren konden laten zien wat ze in huis hebben. Ook dat was dus anders dan dat je na 2 keer verliezen uit de competitie ligt.

Onze Mado van der Vorst mocht als eerste aanwezig zijn. Zij was ingedeeld in een poule van 3 deelnemers. Beide wedstrijden die ze heeft gespeeld heeft zij met mooi grondwerk en staand judo laten zien dat ze terecht de eerste plaats op het podium mocht beklimmen.
Goed gedaan Mado.

Tegen de middag was het de beurt aan Tiedo Kruysifix en Maud Crooijmans. Tiedo is een van de jongere in zijn leeftijdsklasse -12 en dat was te merken aan dat zijn tegenstanders toch soms wat beter waren dan hij. Tiedo liet zijn tegenstanders wel flink zweten voor hun overwinning. Zij kregen het niet cadeau. Hij wist zelfs een partij met een mooie waza-ari te winnen. Een welverdiende en goed bevochten derde plek voor Tiedo.

Bij Maud was goed te zien dat zij les krijgt van onze judo-assistent en reroutineerde judoka Ilse Vissers. De wijze waarop zij haar tegenstanders te grazen nam lieten duidelijk technieken en inzet zien die we bij Ilse ook terug vinden. Maud wist alle partijen overtuigend met ippons te winnen. Ook voor haar het hoogste podium. Gefeliciteerd Maud.

Als laatste was het de beurt aan Christiano Struyk. Christiano is vaak wat zenuwachtig voordat de wedstrijden beginnen dus kreeg hij als opdracht mee niet na te denken over wat er allemaal tijdens de wedstrijden zou kunnen gebeuren, maar te proberen zijn eigen judotechnieken in te zetten en daarmee de partij op zijn manier naar zijn hand te zetten. Dat hij daarmee uiteindelijk in zijn poule tweede is geworden laat zien dat het werkt. Top gedaan Christiano. Houdt dit vast voor je volgende toernooien.

Alle judoka’s gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat en op naar het volgende toernooi.

Judoclub Made bezet podium Lentetoernooi