Hulde aan onze judocoach Jenny

Hele weekend bezig met begeleiden judoka’s judocombinatie

Normaal beginnen we ons verslag altijd met wat de judoka’s van de Judocombinatie Made en Terheijden hebben gepresteerd bij een van de vele wedstrijden die we jaarlijks bezoeken. Het mag echter ook wel eens gezegd worden dat dit alles niet zonder meer zou kunnen gebeuren zonder onze coaches. In het bijzonder geven wij daarom nu aandacht aan onze topcoach Jenny Pals. Zij offert geheel belangeloos in het belang van de jongere judoka’s weekend na weekend op zodat zij het judoteam kan begeleiden.

Vroeg uit de veren, laat thuis. Dat is wat Jenny typeert. Het maakt haar niet uit of ze maar een judoka of de hele groep begeleid bij toernooien. Soms, heel soms is ze daarmee dan een heel weekend bezig. Normaal gesproken worden judotoernooien op een zaterdag of zondag gehouden, maar afgelopen weekend was het raak en heeft Jenny het hele weekend lang acte de présence gegeven bij het Klompentoenooi van judovereniging Dai-Ippo in Sint-Oedenrode. Gelukkig hoefde ze dit niet alleen te doen en werd ze ondersteund door enkele andere coaches. Ze kan zich nu eenmaal niet splitsen in meerdere zodat alle matten, 6 in totaal dit weekend, begeleiding van haar hebben.

Op zaterdag mochten onze judoka’s tot de leeftijd van 12 jaar hun technieken demonstreren tijdens dit best wel zware internationale toernooi. Dat was te merken want hoewel ze allemaal hun uiterste best hebben gedaan, mochten ze geen van allen een felbegeerde trofee in de vorm van een klomp mee naar huis nemen. Toch was er bij de judoka’s het gevoel dat ze best tevreden mochten zijn met hun neergezette prestaties. Een bijzondere vermelding behoeft Jiro Overkamp die toch maar liefst zes wedstrijden heeft kunnen doen. Daarmee greep hij net naast het brons, maar wat waren zijn wedstrijden mooi. Daar gaan we nog meer van horen.

Zondag was onze Jenny er alweer vroeg bij. Dit keer voor de wat oudere jeugd vanaf 12 jaar. Er is fel gestreden voor podiumplaatsen en gelukkig hebben enkele van onze judoka’s een mooie klomp mee naar huis kunnen nemen. Die niet het podium hebben gehaald kunnen niettemin terugkijken op een geslaagd toernooi. Iedereen die daarvoor aan het sprokkelen is heeft danpunten weten te halen. Deze zijn nodig voor het dan-examen dat enkele malen per jaar door het district Zuid-Nederland wordt afgenomen en geeft bij 100 punten het voordeel dat alleen nog maar technieken gedemonstreerd hoeven te worden en geen verplichte kata.

Podiumplaatsen waren er dus ook. Zo behaalden Mirte Westgeest van Team Haragei en Jerom van Wijnen van Judoclub Made beiden het allerhoogste podium en mochten ze met de trofee voor de eerste plek en een flinke verzameling danpunten naar huis. Verder mocht Ilse Vissers de prijs voor de derde plek in ontvangst nemen. Alle drie proficiat met het behalen van het podium. Alle anderen gefeliciteerd met de behaalde danpunten danwel de mooie wedstrijden die jullie hebben laten zien.

Aankomende zondag blijven we in de buurt en gaan we met een grote groep wedstrijdjudoka’s naar de Open Bredase Kampioenschappen.