Goud voor Sarita!!

Wedstrijdjudoka Sarita Schneider behaalde zaterdag 1 juni goud op het Internationaal Judotoernooi Venray. Ook Sebas Bol deed mee aan dit indrukwekkende en zware toernooi. Hij stapte zondag 2 juni de mat op.

Venray is een toernooi waar je weet dat de tegenstanders niet de minsten zijn. Met deelnemers uit maar liefst 30 landen is dit een belangrijk, internationaal toernooi. Niet een toernooi waar je als beginnende judoka naar toe wilt gaan. Sarita en Sebas zijn ervaren wedstrijdjudoka’s en weten dus wat ze kunnen verwachten.

Sebas wist zich knap te plaatsen voor de kruisfinales. Hij werkte zichzelf via onder andere Belgisch een Duitse tegenstanders door de partijen. Hij had dit toernooi vooral genoten van een eenvoudig, maar effectief haakje, waarmee hij zijn tegenstander naar de mat kreeg.

Sarita zei op vrijdagavond nog ‘ach ik zie wel’. Deze ervaren dame kent het klappen van de zweep als het om wedstrijden gaat. Haar ontspannen benadering van deze grote toernooien en haar nuchtere aanpak, hebben dit keer heel goed uitgepakt. Sarita is een veelzijdige en snelle judoka. Bovendien heeft ze al eerder medailles gewonnen in Venray. Beide keren was dat brons. Drie keer is scheepsrecht. Dit keer mocht ze de gouden medaille mee naar huis nemen.

We zijn als club natuurlijk weer supertrots op deze judoka’s. Niet alleen laten ze zelf zien op het hoogste niveau mee te kunnen. Ze vormen een inspiratiebron voor de jongere judoka’s én ze zetten zich ook op andere vlakken in voor onze club. Allround toppers dus!

Goud in Venray!

Je zou ook interesse kunnen hebben in