Frank van der Made, erevoorzitter Judoclub Made, op misschien wel de meest passende plaats: tussen de judoka’s

Vrijdag 14 februari had Valentijnsdag een extra betekenis voor Judoclub Made. Die dag is Frank van der Made gehuldigd als erevoorzitter van de club. In 1997 startte hij als voorzitter van de club en op 4 november 2019 werd zijn taak overgenomen door Miriam van de Werken-Tiekstra. Maar liefst 22 jaar lang kon Judoclub Made rekenen op de inzet van Frank.

En dat hij veel deed staat als een paal boven water. Hij voelde zich verantwoordelijk  voor al het werk dat gedaan moest worden. Hij bleef daardoor heel veel taken op zich nemen om er zo zeker van te zijn dat alles doorging. Soms heel zichtbaar, bijvoorbeeld bij het bezoek van Sinterklaas of als kampbegeleiding. Maar vooral ook op de achtergrond verzette hij veel werk. Hij dacht mee en sprak mee over bijvoorbeeld het lerarenbeleid, wedstrijdsecretariaat, uitbreiding van de Duinpan en het Amerhaltoernooi. Frank heeft het begrip “Judoclub Made, een club waar je je thuisvoelt” handen en voeten gegeven. Iedereen was welkom en er zijn activiteiten voor alle doelgroepen. Daarnaast wist hij de contributie laag te houden, waardoor het voor zo veel mogelijk mensen ook zo mogelijk was om te komen sporten. 

 

We zijn dankbaar voor de basis die er ligt bij deze club met familiegevoel. En hoe toon je die dankbaarheid? Naast benoeming tot erevoorzitter, ontving Frank ook een miniatuur van het beeld dat speciaal voor de eerste plaats op de  Europese kampioenschappen judo 2005 te Rotterdam werd ontworpen. Zo hopen we hem een blijvende herinnering te hebben gegeven van onze waardering voor al zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren.

Frank van der Made: erevoorzitter Judoclub Made

Je zou ook interesse kunnen hebben in