Jeugd actief in Middelbeers en Beuningen

Zondag 20 maart was weer een drukke judodag voor de judoka’s van Haragei en Judoclub Made.

De coaches Jenny Pals en Maikel Segers waren op pad met de jeugdige judoka’s en maakten sporthal De Klep in Middelbeers onveilig. Wat zit er weer een hoop talent in de nieuwe generatie judoka’s. In de ochtend was er een heuse girl-power.

Hailey Rombouts, Lotte Westgeest, Julie Bello en Lieke Godschalk wisten zeer overtuigend kampioen te worden. De jongens konden niet achter blijven en in de middag werden Matz van Haren, Robin v/d Stelt en Joris Wiertz ook kampioen. Voor Robin was dit extra knap aangezien dit zijn eerste toernooi was na een armbreuk.

Er waren ook nog finaleplaatsen voor Lef v/d Steen, Onno Busch, Stijn Verkooijen, Yorick v/d Wolf, Finn Blommers, Toine Kloet en Simon Wiertz. Deze boys werden allen tweede.

De overige kanjers werden allemaal derde en vierde. Dit waren Rohan v/d Wolf, Stef Segers, Jasper van Oosterhout en Nick Martens.

Een aantal kilometers verderop in het Gelderse Beuningen was coach Bert Wijkman te vinden met de meer ervaren judoka’s.

Yousra Hider in voorbereiding op het NK judo -18 jaar te Leek beleefde een goede generale en eindigde na drie winst partijen op de eerste plaats. Een leuke bijkomstigheid is dat ze ook weer 30 punten heeft verdiend voor haar 2e dan. Ze moet nog 15 punten en dan kan ze zichzelf weer gaan focussen op haar examen voor de 2e dan.

Marit Visschers, vorige week nog halve finaliste op Het NK judo -15 jaar in Apeldoorn, was vandaag goed voor een bronzen medaille.

Sanne Kegge, Sem Zijlmans en Semena Trimbach hebben vandaag hun huid duur verkocht maar het was net niet goed genoeg voor een podiumplaats .

Niels de Boer, zelf ook geen kleine jongen, moest tegen enorme knapen. Hij maakte mooie worpen maar ook Niels strandde in het zicht van de medailles.

Dan was er nog die dekselse Sander Brands. Sander staat bekend om zijn goede grondwerk. En daar was hij in Beuningen ook weer de koning in. Uiteindelijk een knappe derde plaats voor Sander. En weer enkele belangrijke punten voor zijn 2e dan examen.

Voor meer foto’s en info kijk hieronder. Uiteraard zijn we ook te vinden op facebook.

Druk en succesvol judoweekend voor Judoclub Made en Haragei Judoka’s