Anderhalf jaar hebben onze judoka’s moeten wachten om weer op de mat te kunnen strijden in een toernooi. Op 5 september kregen ze hun kans. Op de districtskampioenschappen van Zuid-Nederland konden onze judoka’s tot 18 jaar hun tickets voor het Nederlands kampioenschap proberen te bemachtigen.

De grote vraag was dan ook, hoe staan we ervoor? Als vanouds ging judocombinatie Judoclub Made en Team Haragei  weer aan de bak. Op de vroege ochtend waren het Joris, Tim en Yorick die van start gingen. In de middag stapten Ilse, Semena, Jelmer en Mirte de mat op.

We zijn trots op deze judoka’s die al die tijd al volhouden. Onder leiding van coaches Bas en Marcel wisten de volgende judoka’s het gewilde NK-ticket te behalen: Semena Trimbach (1e), Ilse Vissers (1e), Mirte Westgeest (2e) en Yorick van der Wolf (3e).

Dat het duidelijk weer even wennen was voor alle aanwezige judoka’s, werd snel duidelijk. Aftasten, uitproberen, foutjes maken. Ook waren er minder judoka’s dan we gewend zijn aanwezig. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Er was vooral weer veel zin om wedstrijden te judoën. Een bijzondere vermelding voor Joris Wiertz die zijn eerste partij met een prachtige ippon won. Ook Semena liet zien nog steeds te weten hoe ze haar tegenstanders moet aanpakken.

Allemaal natuurlijk van harte gefeliciteerd! Deze kanjers hebben weer hun sportiefste kant laten zien. Wil jij de volgende kampioen worden? Kom dan gerust eens kijken bij onze club!

Judoseizoen start met binnenhalen tickets voor NK!