Dat was dit jaar het moto van het kamp van afgelopen weekeind.

Na het aanmelden op de dojo bij Helga konden de ouders met hun kinderen(meer dan 50) richting het kamphuis De Kievit te Esbeek  .

Bij aankomst was de plicht om alleen of samen met de ouders de bedden op te dekken en daarna een bakkie koffie/thee konden de ouders weer vertrekken zodat het weekeind van start kon gaan.

Te beginnen met het donkere bosspel waar we vlaggen en slingers moesten zoeken ,maar ook getikt konden worden.

Bij terugkomst uit het bos was het kampvuur al aangestoken door de leiding waar we de 35e verjaardag van Gerard de Ridder vierde en iedere groep een lied moest zingen voor hem. Daaropvolgend gingen we oud / nieuw vieren met oliebollen, drinken, snacks en vuurwerk. Toen gingen er al gauw een aantal naar bed toe, nog een aantal een kussengevecht en gaan slapen.

De volgende ochtend vroeg op voor de ochtend running ruim een drie kwartier, daar terug van gelijk de aanval voor het ontbijt . Tijdens het ontbijt werd het veldspel al weer klaargezet en het ontbijt was net gezakt tijdens het veldspel of de lunch werd al weer voorbereid.

Voor we gingen lunchen nog vlug een potje voetbal tegen de leiding en dan uitgeput aan tafel voor een heerlijke lunch.

Tijdens het eten werd het volgende (de survival) weer klaar gezet waarmee we een lange middag in het bos hebben vertoeft met veel leuke stoere dingen .

Maar toen! Na zo’n  lange middag hebben ze in de keuken niet stil gestaan natuurlijk ,want toen we terug kwamen stond een hele kerstviering klaar met een drie gangen menu, dat was echt een compliment waart . Daarna hadden we een uurtje voor ons zelf ,je kon doen wat je zelf wilde of wat te knutselen met pompoenen.

Lekker even douche en klaarmaken voor de bonte avond wat in kader stond van het carnaval. Voordrachten, zingen ,springen en een quizje.

Na deze drukke avond gingen de kinderen verdeeld over de late uurtjes naar bed.

De volgende ochtend begonnen we met de ochtendgymnastiek onder leiding van Esther met een dansje ,rennen en muziek . Daarna hadden we ontbijt en al onze spullen opruimen zoals de bedden en tassen. Intussen werd het volgende veldspel weer gereed gemaakt, met een tweetal aan elkaar geplakt diverse balspelletjes doen.

Na even gerust te hebben nog even lunchen . En na het lunchen hadden we een trouwfeest van Dennis en Daphne dat was erg leuk.

Toen gelijk een bosspel erachteraan  en daarna met de bus terug naar de dojo te Made dat was het einde van een geslaagd weekeind.

Wil je de foto’s nog nazien die staan via deze link op de judo site en op facebook.

Gr. Lex v. Rijthoven

De Judoclub maakt van iedere dag een feestdag !

Je zou ook interesse kunnen hebben in