Opnieuw gespannen gezichten in de dojo dit weekend. Twaalf van onze judoka’s mochten zaterdag 2 april in het bijzijn van ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s hun bandexamen doen. Tijdens de pandemie is dit uitgesteld en zelfs een keer tijdens de lessen gedaan. Een heus examen is spannender, maar ook leuker! Het was fijn om onze judoka’s weer een eigen middag te geven voor hun examens.

Op zo’n dag mag je op van gele tot en met bruine band. En het is voor de jongsten net zo spannend als voor de oudsten. Dit keer werd de leraar ondersteund door de twee dojo-assistenten Onno en Ilse en assistent in opleiding Yorick. Na een stevige warming-up mochten alle judoka’s laten zien dat ze wisten wat er nodig was om een band omhoog te gaan.

Zo’n examen laat ook zien dat judo bij uitstek een sport is die je samen doet. Waar je normaal met een tegenstander sport, lieten Julia, Rinus en Matisse zien dat je prima examen kunt doen met zijn drieën! En dojo-assistent Ilse hielp Jasmijn door haar valmaatje te zijn. Elkaar helpen is net zo belangrijk bij judo als de technieken.

Alle judoka’s lieten zien dat ze de juiste technieken beheersten voor de band waarvoor ze examen deden. Heupworpen, schouderworpen, kunnen vallen, kunnen rollen, alles kwam voorbij. Ook grond- en kanteltechniek werd bekeken. De aanwezige judoka’s kregen ook te zien wat je allemaal nog kunt leren als je volhoudt, door een demonstratie van de aanwezige assistenten.

Na het ontvangst van de band en het bijbehorende diploma mochten de toppers van alle aanwezige ouders de felicitaties in ontvangst nemen. Goed gedaan!

Wil je de foto’s zien? Dat kan! Klik op het album hieronder.

Bandenexamens 2 april 2022 - MyAlbum

De eerste bandexamens van 2022 met publiek!

Je zou ook interesse kunnen hebben in