Silke, Maud, Mado en Ilse

Zondag 5 november konden we naar de collega’s van De Haagse Beemden voor hun jaarlijkse Bredase Open toernooi. Dit internationale toernooi staat al vele jaren op onze wedstrijdkalender en net als voorgaande jaren was ook dit jaar de organisatie weer top.

Namens Judoclub Made gingen Ilse Vissers, Mado van der Vorst, Maud Croijmans, Silke en Marijn Moerenhout, Jiro Overkamp, Onno Busch, Rohan van der Wolf, Sebas Bol en Joris Wiertz de matten op.

Op de hele vroege ochtend startten de meiden het toernooi. Daarbij bleken Mado en Ilse weer in vorm. Beide dames pakten het goud. Zeker Mado had een paar spannende partijen. In een partij knokte ze zichzelf naar een gelijke stand om uiteindelijk de partij met een strak uitgevoerde en prachtige goshi guruma, een soort haak, in haar voordeel te beslissen. Maud en Silke zetten weer hun beste beentje voor. Geen winst, maar wel sterk gejudood.

Jiro en Marijn

Marijn had de pech dat hij net in een zwaardere gewichtsklasse aan de slag moest. Dat is altijd weer even wennen. Dus dit keer voor Marijn geen podium. Net als Jiro die wel een hele lange partij in zijn voordeel wist te eindigen.

Later in de middag was het tijd voor de mannen in de categorie -18. Daarbij zaten Joris Wiertz en Rohan van der Wolf in dezelfde gewichtsklasse. Onno had er een hard hoofd in, aangezien hij bij het vorige toernooi een blessure aan zijn duim had opgelopen. Dat heeft hem er echter niet van weerhouden om alsnog er voor te gaan. Afwisselend judo bracht hem een tweede plaats. Rohan was zijn eerste partij nog niet helemaal wakker en moest helaas afkloppen op een verwurging. Daarna herpakte hij zichzelf en wist zijn volgende partijen overtuigend te winnen met de tani-o-toshi. Dat gaf hem een bronzen medaille. Datzelfde was er voor Sebas.

Joris, Sebas, Rohan en Onno

Judo draait niet altijd om winnen. Sebas liet dat weer zien vandaag. Hij en zijn eerste tegenstander waren bijzonder aan elkaar gewaagd. De partij draaide uit op een enorm lange monsterpartij die Sebas uiteindelijk verloor. Ook dit hoort erbij op een toernooi. De slijtageslag was groot voor beide judoka’s. Toch wist Sebas zichzelf te herpakken om de volgende partij te winnen. Toch maar mooi de bronzen medaille mee naar huis.

Klapper was Joris Wiertz. Overtuigend door zijn kracht wist hij alle tegenstanders te werpen. Vooral zijn makigomi, een armtechniek, was onoverwinnelijk in Breda. Hij kon dus verdiend het goud om zijn hals laten hangen. Gefeliciteerd allemaal!

Bredase Open weer een pittig, maar succesvol toernooi

Je zou ook interesse kunnen hebben in