Menig prijzenkast puilt uit

Mooie groep van Judoclub Made in actie op het Groot Houten Judotoernooi.

Zondag 10 maart reisden een dertiental judoka’s van Judoclub Made naar diverse toernooien. Zo gingen Jelmer Moerenhout en Jacob Krijger naar het 21e Open West Brabant toernooi in Wouw. Dit is een toernooi waar danpunten gehaald kunnen worden.

Ondanks goede inzet van beide heren konden zij op dit zware toernooi net geen podiumplek behalen. Jacob was helaas vlot uitgeschakeld met 2 verloren partijen op rij.
Met Jelmer ging het in dat opzicht wel beter. In de eerste ronde was hij uitgeloot en daarna won hij een mooie partij met ippon. De wedstrijd daarna verloor hij helaas dus mocht hij gaan proberen de derde plek te veroveren. Na 2 mooie winstpartijen strandde hij in het zicht van de derde plek. Niettemin toch een flink aantal wedstrijden kunnen judoën.

De overige 11 judoka’s gingen op het Groot Houten Judotoernooi laten zien wat ze waard waren. Getuige de hoeveelheid bezette podiumplekken, tien in totaal, hebben ze een mooi visitekaartje achtergelaten.

Al vroeg in de ochtend mochten Jiro Overkamp en Jim van Rosmalen als jongste deelnemers van de ploeg aan de slag. Beiden mochten na afloop het podium beklimmen voor het in ontvangst nemen van een beker voor een dik verdiende derde plek in hun leeftijdscategorie onder de 10 jaar.
Halverwege de ochtend was het de beurt aan de -12 categorie. Sem van Gils, Tyn van Rosmalen en Rohan van der Wolf lieten zien hun mannetje te kunnen staan. Vooral voor Sem was het flink werken aangezien al zijn tegenstanders toch ietsjes langer waren dan hij. Niettemin liet hij zien absoluut niet voor die langere onder te doen. Uiteindelijk mochten ze alle drie een mooie prijs in ontvangst nemen. Sem ontving een beker voor de derde plek en zowel Tyn als Rohan mochten de beker voor de tweede plek mee naar huis nemen.

Na de lunchpauze, ja ook de scheidsrechters, die dit alles op vrijwillige basis in goede banen begeleiden, moeten toch eten, was het de beurt aan Sebas Bol, Onno Busch, Matz van Haren, Thijs Lucas en Yorick van der Wolf. Allen uitkomend in de -15 leeftijdscategorie. Daarbij kon je merken dat het voor de nieuwkomers in die categorie, Sebas, Onno en Thijs, toch wel andere kost was dan in hun vorige leeftijdscategorie -12 jaar. Als ‘oudgedienden’ hadden Yorick en Matz minder moeite met hun tegenstanders dan de 3 nieuwelingen. Vooral voor Matz toch ook een hele prestatie aangezien hij na een hele lange periode van blessure pas sinds dit voorjaar weer met wedstrijden bezig is. Van deze mooie groep judoka’s viel alleen Thijs Lucas helaas net buiten de prijzen. Gezien zijn hele mooie laatste partij niet iets dat lang zo zal blijven. Met een eerste, een tweede en 2 derde plekken weer aardig wat bekers in de wacht gesleept.
Last but not least trad Diego van Rosmalen aan in de arena. Als grote broer van Jim en Tyn was hij min of meer verplicht het ‘goede voorbeeld’ te geven. Nou, dat hebben ze geweten in Houten. Ondanks de grote poule waar hij inzat liet hij al zijn tegenstanders kennismaken met de judomat. De vijd wedstrijden die Diego moest doen heeft hij alle vakkundig met ippon weten te winnen. Een zeer zeker verdiende eerste plek met zo’n prestatie.

Trotse Diego met coach Jenny

De prijswinnaars van vandaag:

1e Prijs en kampioen:
Diego van Rosmalen
Yorick van der Wolf

2e plek:
Matz van Haren
Tyn van Rosmalen
Rohan van der Wolf

Derde plaats:
Sebas Bol
Onno Busch
Sem van Gils
Jiro Overkamp
Jim van Rosmalen

Bomvol weekend voor Madese judoka’s

Je zou ook interesse kunnen hebben in