AMERHALTOERNOOI WEER EEN GROOT SUCCES

Met zo’n 650 judoka’s was het Amerhaltoernooi weer goed gevuld. Judoka’s uit verschillende landen kwamen op acht matten in actie. Natuurlijk was er ook een grote afvaardiging van de judocombinatie Judoclub Made en team Haragei.

Het publiek heeft volop kunnen genieten van mooie ippons en bijzonder lange en indrukwekkende partijen. De partijen van Jacob Krijger en Jerom van Wijnen lieten zien dat deze kanjers in de leeftijdscategorie -21 prima meedraaien. Jerom hield er een mooie, dik verdiende, 2e plaats aan over.

In dit filmpje een prachtige sutemi waza van Maarten van Oosterhout.

Veel wedstrijdjudoka’s  stonden vandaag voor het eerst weer op de mat. Dat was te merken aan de maar liefst vijf bijna 3e plaatsen! Allemaal gestreden als leeuwen, maar het podium nog net één wedstrijd te ver. Natuurlijk hebben we wel een aantal medailles binnengesleept.  Romayssae Mesoudi mocht op het hoogste podium plaatsnemen met een mooie 1e plaats. Naast Jerom heeft ook Ilse Vissers een tweede plaats gehaald. André Hanegraaf mocht op de 3e tree plaatsnemen.

Actiefoto van één van de vele mooie acties op het toernooi.

Sommige judoka’s gingen op het toernooi in een nieuwe categorie aan de bak. Bijvoorbeeld alvast een nieuwe leeftijdscategorie of een gewichtsklasse hoger. Ook dat is weer wennen. En hoewel er nu geen prijzen werden gehaald, lag het niet aan de getoonde inzet!

De combinatie Team Haragei en Judoclub Made bedankt alle judoka’s die vandaag zulke mooie sportieve prestaties hebben laten zien! Het fotoverslag kun je hier vinden!