Jelmer Moerenhout nestelt zich tussen nationale judotop

Het Amerhaltoernooi in Made, ons thuistoernooi, is ieder jaar weer één van de zwaarste toernooien van het seizoen. Het is dan ook alles behalve een vanzelfsprekendheid dat hier vele prijzen worden behaald. Toch kreeg de Haragei/Judoclub Made combinatie het weer voor elkaar om diverse prijzen te winnen.

Belangrijker dan alle prijzen bij elkaar was de comeback van Watchik Grigorjan. Zoals velen weten heeft Watchik een moeilijke tijd achter de rug als gevolg van een ongeluk. Gelukkig heeft hij zijn comeback kunnen maken. Dit was voor ons als trainers/coaches sowieso het hoogtepunt van de dag.

Jelmer Moerenhout wist kampioen te worden in een groot internationaal deelnemersveld, echt een hele knappe prestatie. We wisten al lang dat het er in zat bij Jelmer, nu laat hij zien dat hij echt heel erg goed kan presteren op grote toernooien. Ook was er wederom een eerste prijs voor toptalent Semena Trimbach.

Tweede prijzen waren er voor Lotte Westgeest en Naut Bello die allebei een spannende finale draaiden maar ook allebei met de nodige pech verloren. De titel was dichtbij maar een tweede plaats is ook heel knap op dit toernooi.

Derde prijzen waren er voor Anouk van Geel en Teun Willemse. Ook deze judoka’s hebben weer hard geknokt om hun podiumplaats te bemachtigen. Teun is aan een indrukwekkende reeks bezig met steeds meer prijzen. Voor Anouk was dit een grote opsteker omdat ze vaak het podium nét niet haalt. Nu viel het dubbeltje gelukkig een keer de goede kant op. Prima gedaan judoka’s!

Amerhaltoernooi: Return of the Legend Watchik Grigorjan

Je zou ook interesse kunnen hebben in