Vrijwilliger in hart en nieren stopt na vele jaren met haar vaste vrijwilligerswerk bij JCM.

Afgelopen vrijdag bedankte het bestuur van Judoclub Made Rina voor haar vele jaren inzet. Enkele weken geleden heeft Rina te kennen gegeven te zullen stoppen met haar vaste vrijwilligerswerk bij onze club. Aangezien zij zoveel gedaan heeft de afgelopen jaren, wilde het bestuur dit niet stilletjes voorbij laten gaan en ging onze voorzitter Miriam van de Werken – Tiekstra met een bloemetje en beeldje op bezoek om haar te bedanken.

Rina is een vrijwilliger in hart en nieren. Het was dan ook enorm fijn om haar zo lang als vrijwilliger actief te hebben. Ruim 20 jaar geleden is zij begonnen met het draaien van de kantinedienst op zaterdagmiddag. Later was ze steeds vaker aanwezig om te helpen in de kantine. Zo was ze nog wekelijks op donderdagochtend in de dojo te vinden en een aantal zondagen per jaar tijdens de danexamens Jiu-Jitsu. Nu zorgt Rina nog altijd voor een kopje koffie en glaasje drinken aan de kaartgroep op dinsdagmiddag. In verband met het coronavirus ligt het kaarten op dit moment stil, maar ze heeft al aangegeven dat ze nog graag bij het kaarten wil blijven helpen als dit weer opgestart kan worden.

Naast alle werkzaamheden in de kantine heeft Rina nog veel meer gedaan. In 2003 heeft ze de spreekbeurtentas gemaakt.. Ze heeft vele jaren de verkoop van de budopakken gedaan. Daarnaast heeft ze jarenlang de leenpakken bijgehouden en gewassen. Bij de clubkampioenschappen regelde Rina de loterij, coördineert ze de lootjes en kijkt deze na. Tot slot zorgde ze er ook nog altijd voor dat alle jarige vrijwilligers een verjaardagkaartje ontvingen.

Door veel trieste omstandigheden dit jaar heeft Rina besloten te stoppen als vaste vrijwilliger. Zoals hierboven vermeld, heeft ze veel betekend voor onze club en willen we haar daar nogmaals enorm voor bedanken. Rina, je bent een vrijwilliger met een hart van goud, dank je wel!

Judoclub Made zet Rina van den Biggelaar in het zonnetje