Wedstrijden en metingen…de weg naar de top is pittig!

Zwaar judoweekend voor Madese en Terheijdense judoka’s

Zaterdag 9 november stapten 8 judoka’s van de judocombinatie van Judoclub Made en Team Haragei in de auto om deel te nemen aan het Internationale Adidas Residentie toernooi in Den Haag. En dit mag met recht een internationaal toernooi genoemd worden. Deelnemers uit onder andere Brazilië, Groot-Brittannië en Oekraïne. En natuurlijk veel topjudoka’s uit ons eigen land.

Tim van Oosterhout beet het spits af en heeft indrukwekkend judo laten zien! Hij wist heel mooie combinaties te laten zien en te winnen met ippons! Helaas verloor hij zijn partij om het brons, maar dat Tim weer heeft laten zien dat hij doorzet is zeker!

Dit geldt ook voor Tyn van Rosmalen. Tyn zat, net als veel van de andere judoka’s, in een heel grote poule. Dan ben je 11 en sta je daar tegen een judoka uit Oekraïne. We vergeten wel eens dat deze sport veel zelfkennis vraagt. Op die mat sta je er tenslotte helemaal zelf voor! Tyn heeft maar liefst 7 potjes kunnen judoën, waarvan hij er 5 won! Super goed gedaan dus.

Vervolgens kwamen de grote poules van Jelmer Moerenhout en Yorick van der Wolf. Jelmer’s eerste potje liet zien wat volhouden betekent. Na een flinke strijd wist Jelmer zijn partij te pakken met een mooie ippon. En ook de potjes daarna liet Jelmer zien dat hij een echte knokker is. Helaas lukte het hem niet meer nog een potje te pakken. Yorick van der Wolf moest er weer even inkomen. Hij raakte 4 weken geleden geblesseerd aan zijn rib en heeft een periode rust moeten nemen. Vandaag was zijn eerste kans om weer te strijden en danpunten te pakken. Na verlies in het eerste potje herpakte hij zich en liet, net als zijn trainingsmaatjes, zien er echt voor te willen gaan. Hij wist 3 potjes te winnen. Ga zo door.

Ondertussen stond ook Mirte Westgeest op de mat. Mirte moest stevig aan de bak. Een golden score, een verwurging, deze kanjer kreeg het allemaal voor haar kiezen. Ze bikkelde door en verloor de strijd om het brons. Maar ook die kreeg de tegenstander zeker niet cadeau! Een zeer lange uitloop in de golden score maakte dit een heel spannende partij.

Teun Willemse kreeg twee keer kans om zijn partij te pakken. Teun heeft ook langere tijd geen toernooien gedaan en is er weer aan het inkomen. Om er dan te staan op een zwaar toernooi als dit, top hoor. Volhouden Teun! Na Teun was Ilse Vissers aan de beurt. Ilse wist dat ze de nummer 3 van Nederland tegenover zich zou treffen. Ze won haar eerste partij en jawel daarna kwam ze de sterke concurrente tegen. Een lange, zware partij van 7 minuten volgde. Helaas verloor ze deze partij. Daarna kreeg ze de kans om toch nog voor het brons te gaan. Ilse herpakte zich en liet zich die podiumplek niet afpakken. Gefeliciteerd met de mooie bronzen medaille Ilse!

Slotspeler was Diego van Rosmalen. Deze kanjer draait mee in de -18. Dit zijn de poules waar de subtop van Nederland draait. Dit keer wist Diego zich helaas niet te meten met de rest. Volgende keer beter!