Amerhaltoernooi 2016

Druk bezocht internationaal judotoernooi in de Amerhal te Made

Zondag 25 september organiseerde Judoclub Made wederom het Amerhaltoernooi. Al voor de sluitingsdatum werd het maximale deelnemersaantal van 650 bereikt waarna de wedstrijdorganisatie aan de slag mocht met het plannen van de wedstrijden.

Net als voorgaande jaren hebben wij 59 clubs verwelkomd uit Nederland, België en Frankrijk. Dit jaar was er zelfs een Duitse vereniging aanwezig. Verdeeld over acht matten hebben uiteindelijke een kleine 600 judoka’s in verschillende leeftijdscategorieën en gewichtsklassen gestreden om de felbegeerde medailles.

Judo Bond Nederland vaardige voor dit toernooi achttien officiële bondsscheidsrechters af en tevens waren zeven vakkundige EHBO’ers aanwezig om judoka’s tijdens blessures te begeleiden. Daarnaast waren ruim zestig vrijwilligers actief als bijvoorbeeld zaalwacht, weging-medewerker, kassadame of coachontvangst en de matjury leidde de ruim 800 wedstrijden in goede banen: BEDANKT!

De judoka’s van de combinatie Judoclub Made/Haragei hebben opnieuw alles gegeven om op het sterk bezette toernooi enkele medailles in de wacht te slepen. Jelmer Moerenhout stond in de finale tegenover de Franse Ibrahim en mocht zich na drie minuten kampioen noemen. Semena Trimbach bewees de sterkte dame te zijn in de leeftijd tot 12 jaar en kreeg een gouden medaille uitgereikt.

Tweede prijzen waren er voor Lotte Westgeest en Naut Bello en mooie derde prijzen voor Anouk van Geel en Teun Willemse. Knap gedaan allemaal.