Recordaantal deelnemers Amerhaltoernooi 2015

Ook in 2015 was het Amerhaltoernooi weer een groot succes.

Zondag 27 september 2015 was sporthal De Amerhal in Made weer goedgevuld voor het jaarlijkse judo toernooi georganiseerd door Judoclub Made. In verschillende leeftijds- en gewichtscategorieën streden 640 judoka’s van 78 verschillende verenigingen uit Nederland, België en Frankrijk om de fel begeerde prijzen.

Met zo’n 1260 wedstrijden verdeeld over 8 matten hadden ruim 60 vrijwilligers van Judoclub Made weer een drukke dag om alles in goede banen te leiden. Naast de vrijwilligers van Judoclub Made verzorgden officiële scheidsrechters van Judobond Nederland de wedstrijdleiding en EHBO’ers uit de gemeente Drimmelen namen de vakkundige afhandeling van blessures voor hun rekening.

25 judoka’s van Judoclub Made en 13 judoka’s van Haragei Terheijden namen deel aan het toernooi.

Om 8 uur startte de sportieve dag voor judoka’s geboren vanaf 2006 tot en met 2009. In de categorie meisjes -28 kg was er een 3de plaats voor Lotte Westgeest van Haragei Terheijden. In de ochtend kwamen ook nog de judoka’s uit 2004 en 2005 op de mat. In de middag was het de beurt aan judoka’s vanaf 2001 tot en met 2003. Voor Judoclub Made was er in de categorie jongens -50 kg een 3e plaats voor Watchik Grigorjan en bij de meisjes -57 kg ook een 3e plaats voor Sanne Kegge. Bij de meisjes mocht in de categorie +63 kg, Mellody den Otter de 1ste prijs in ontvangst nemen. Als laatste kwamen de oudste deelnemers in actie, judoka’s geboren vanaf 2000 en eerder. Bij de jongens -66 kg behaalde Bas Raats een 3de plaats in zijn categorie en mocht ook hij de beker in ontvangst nemen.

Het was wederom een bijzondere leerzame dag voor de judoka’s uit de gemeente Drimmelen op dit zeer sterk bezette toernooi.