Judoclub Made twee 5e dan houders rijker

Zaterdag 22 juni 2019 behaalden Jordi de Jongh en Ramon van Dalsum na een pittig examen de 5e dan judo. Beiden zijn uitmuntend met hoge cijfers hiervoor geslaagd.

Het examen bestond uit maar liefst 5 verschillende kata’s en daarnaast moesten zij beiden ook op voor Nage-waza en Ne-waza.

De kata’s bestonden uit het Kime-no-kata (gecontroleerde staande en grond technieken), Nage-no-kata (diverse worpen), Gatame-no-kata (houdgrepen, verwurgingen en armklemmen), Gonosen-kata (overnames) en Koshiki-no-kata (gebruik van het lichaamsgewicht). Voor deze laatste kata kreeg Ramon een hele mooie 7 en Jordi zelfs een 9. Met recht een uitmuntende score.
De examen commissie voor de kata’s bestond uit Jan Muilwijk, 7e dan, Ferry van Dijk, 7e dan, en Jan Arkenboom, 7e dan.

Onder het toeziend oog van de commissie voor Nage-waza en Ne-waza, bestaande uit Mast Blonk, 8e dan, Rinus Bliemer, 6e dan en Dorien Bleekers voeren Jordy en Ramon verschillende losse technieken uit in het staande (Nage-waza) en liggende (Ne-waza) werk. Ook hierin lieten ze zien verdiend de 5e dan judo te mogen gaan ontvangen.

Na deze lange dag stonden de heren dan ook trots met hun nieuwe dangraad op de mat.

Namens bestuur, coaches  en leden van harte gefeliciteerde met het behaalde resultaat.