Judoclub Made bezoekt Heide Judo Toernooi in Ede

Judoka’s op jubilerend judotoernooi

Zaterdag 2 juni hebben een tweetal judoka’s van Judoclub Made een bezoek gebracht op het voor de 25e maal gehouden Heide Judo Toernooi in Ede. Een jubileum waar de organisatie trots op kan zijn.

Aangezien de judoka’s Sem van Gils en Onno Busch, allebei uitkomend in de leeftijdscategorie -12, op hetzelfde tijdstip moesten wegen hadden beide vaders besloten samen te gaan rijden met Jenny als coach erbij. Rond de middag arriveerden ze in Ede en na gewogen te hebben hadden de heren wel trek in wat eten. Dat was goed geregeld, want naast een herinnering voor de deelname in de vorm van een mooie sleutelhanger met het symbool van het Heide Judo Toernooi kregen ze ook een tegoedbon waarmee ze een snack en drinken gratis konden afhalen in de aanwezige kantine.

Vlot daarna mochten ze allebei de zaal in. Sem in de gewichtsklasse -34, sinds kort zijn arena en Onno zoals al het hele seizoen in de -42. Sem was ingedeeld in een poule van 4, Onno in een van drie. Door het grote aantal poules met deelnemers op de aanwezige acht matten moest er lang gewacht worden voordat ze echt konden beginnen.

Lang wachten is aan Sem nooit zo besteed. Dat was terug te zien in zijn eerste wedstrijd waar hij al vrij vlot op achterstand kwam. Gelukkig kon hij zich op het laatst herstellen en zorgde ervoor dat allebei een waza-ari hadden. Echter viel de beslissing van de scheidsrechter voor Sems tegenstander. Niettemin een prima wedstrijd zeker ook omdat zijn tegenstander bijna 2 koppen groter was dan Sem zelf. Zijn tweede wedstrijd won hij knap met een waza-ari, ook weer van een grotere tegenstander. Zijn derde wedstrijd verloor hij helaas. Hij had daarmee evenveel punten gescoord als de judoka van zijn eerste wedstrijd, maar omdat die van Sem had gewonnen, mocht Sem niet door naar de kruisfinales.

Onno moest in zijn poule 2 wedstrijden spelen. Zijn eerste won hij uitstekend met een waza-ari awasete ippon. Dat zijn 2 gescoorde waza-ari’s die samen een ippon (vol punt) opleveren. Bij zijn tweede wedstrijd had hij een judoka tegenover zich die hij in Capelle ook had gehad. Daarbij kreeg hij toen een hand vol in zijn gezicht. Daar hield hij nu rekening mee. Het was een spannende wedstrijd waarbij beide judoka’s aan elkaar gewaagd waren. Een kleine fout van Onno in de slotfase leverde zijn tegenstander een waza-ari en daarmee de wedstrijd op. Het wachten was nu wat de derde wedstrijd tussen Onno’s tegenstanders zou opleveren. Omdat Onno namelijk 1 gewonnen en 1 verloren had, was deze wedstrijd beslissend welke twee van de drie door mochten naar de kruisfinales. Gelukkig voor hem hoorde hij bij die twee. De volgende wedstrijd verloor hij helaas, waarmee hij gezien het totaal aantal deelnemers in zijn leeftijd- en gewichtsklasse een derde plaats haalde.

Dit toernooi was bijna de laatste van dit seizoen. Eind juni is nog een toernooi welke in de plaats is gekomen van het jaarlijkse toernooi welke wij in België hebben. Wij wensen jullie allemaal alvast vanaf deze plek een hele fijne vakantie toe.