Clubkampioenschappen Judoclub Made 2017

Jaarlijks clubtoernooi weer druk bezocht

Zondag 17 december vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen bij Judoclub Made plaats. De trainingsmat werd omgebouwd naar een heuse wedstrijdmat en de dojo werd goed gevuld met supporters. Het was een volle dag met veel onderdelen op de planning. 85 Judoka’s verdeeld over ruim twintig poules gingen met elkaar de strijd aan om de titel ‘Clubkampioen’ te bemachtigen.

De dag begon met de allerkleinste judoka’s in de ochtend waarbij zelfs de jongste leden, judoënd op hun knieën, de titel wisten te veroveren. Gedurende de dag kwamen de oudere leeftijdscategorieën aan de beurt, met als afsluiter de grote mannen en dames in het middagblok. Een heleboel wedstrijdjes die allemaal onder luid gejuich van onder andere papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en trainingsmaatjes werden gestreden.

Nieuw dit jaar was het onderdeel ‘Judo Duo Games’ waarbij duo’s samen de strijd met elkaar aangingen voor de mooiste of snelste worp, de beste kanteltechniek of het meeste aantal worpen binnen één minuut. Tegelijkertijd vonden de Duo Games voor de jiu-jitsu plaats, waarbij de jiu-jitsuka’s de beste bevrijdingen uit aanvallen hebben laten zien. Een mooi blok, waarin SAMEN centraal stond. Vlak na de pauze werd er een indrukwekkende demonstratie Aikido verzorgd onder leiding van Harry Kat. Aikido is een Japanse budosport waarin innerlijke kracht en harmonie centraal staan. Deze sport wordt bij Judoclub Made iedere dinsdagavond beoefend.

Aansluitend op alle poulewedstrijden voor de judo volgde voor alle judoka’s uit het middagblok het onderdeel ‘Alle Categorieën’ waarbij zowel de dames als de heren streden om de ‘Frishert Wisselbokaal’. Na een spannende finale bij de heren wist Maurice Peemen in de golden score zijn titel met succes te verdedigen. Fijn dat er dit jaar ook veel dames present waren. Na flink wat wedstrijden wist Sarita Schneider de bokaal mee naar huis te nemen.

Iedereen bedankt voor het deelnemen en supporteren maar ook zeker BEDANKT voor onze vrijwilligers die deze dag mede tot een succes hebben gemaakt.

Het was weer een sportieve en gezellig dag!

De foto’s van de clubkampioenschappen kun je hier terugvinden en dit zijn de uitslagen.