Super prestaties op Zuid-Nederlandse kampioenschappen tot 12 jaar

Judocombinatie Judoclub Made, Team Haragei en Judovereniging Zevenbergen maakt verwachtingen waar

Zondag 22 oktober 2017 werden de jaarlijkse Zuid-Nederlandse kampioenschappen Judo georganiseerd in sporthal Achter de Tuintjes te Gilze. De dag begon met een indrukwekkende minuut stilte ter ere van twee top vrijwilligers van het district Zuid-Nederland welke afgelopen zomer zijn overleden.

We hebben met zijn allen keihard getraind om hoge ogen te gooien op dit kampioenschap waar de beste judoka’s uit Noord-Brabant en Zeeland aan deelnemen. We begonnen met de -8 en de -10 jaar categorieën.

Lisa van Kreij, onlangs nog de gele band behaald en heel het seizoen al ijzersterk maakte de verwachtingen waar en liet er geen twijfel over bestaan wie er vandaag recht had om op de hoogste trede te staan. Lisa werd overtuigend kampioen. Haar oudere broer Dennis verloor de strijd om het brons. En haar andere broer Thomas won ook nog enkele potten maar strandde in het zicht van de medailles.

Aart Kuijpers, ons klein blokje beton, stond ook weer lekker te judoën en liet zich tot aan de finale door niemand verschalken. De finale verloor hij nipt, maar runner up op dit loodzware kampioenschap is zeker iets om trots op te zijn.

Sem van Gils heeft in de herfstvakantie niet gesnoept en haalde dus keurig zijn gewicht. De -30 kg categorie bij de -10 jaar heeft elk jaar een groot deelnemersveld. Sem begon aan de lange rit om kampioen te worden en won partij na partij. In de halve finale zette hij een wereldse partij neer door zich goed aan zijn gameplan te houden. Op naar de finale. Daarin trof hij een sterke tegenstander die in de andere halve finale van trainingsmaatje Tyn van Rosmalen had gewonnen. Sem kwam snel op achterstand maar knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde Wazari. Uiteindelijk trok Sem nipt aan het kortste eind maar wat heeft Sem van Gils vandaag weer laten zien dat hij nog een mooie judo-toekomst tegemoet gaat. Tyn van Rosmalen wist uiteindelijk de derde plaats in deze categorie te bemachtigen.

Jeffrey van Slochteren zat in een kleine poule maar behaalde een verdienstelijke tweede plaats. Ga zo door Jeffrey.

Rohan van de Wolf zat ook in een kleine poule en behaalde met veel vechtlust een derde plaats.

Julie Bello zat in een grote poule (17 meiden). We zien op de trainingen dat ze het juiste niveau heeft alleen moet dat er op de wedstrijddag ook uitkomen. Nou, vandaag was dat geen enkel probleem en ze knalde er flink op los. Een verdienstelijke derde plaats in dit meidengeweld is iets om trots op te zijn. Haar jongere broer Naut Bello was de jongste in de -12 jaar categorie. Na zijn eerste wedstrijd verloren te hebben won hij er 4. Daarna was er een verliespartij wat einde toernooi betekende. Net geen derde plaats voor Naut.

Hailey Rombouts was lekker op dreef en behaalde een knappe 3e plaats. Haar oudere broer Darren kwam vandaag wat te kort om in de buurt van het podium te komen maar in huize Rombouts kunnen ze trots zijn op deze twee kanjers.

Onno Busch en Robin van de Stelt zijn elkaars trainingsmaatjes maar tevens komen ze uit in dezelfde categorie. Deze twee heren werden beide gedeeld derde. Knap gedaan heren .

En toen was daar Ilse Vissers. Ze heeft in de herfstvakantie nog regelmatig hardgelopen om lekker bezig te blijven. Dit was haar laatste jaar in de -12 jaar categorie en in stijl nam zij afscheid van deze categorie door met een enorme drive kampioen te worden. Bijgestaan langs de mat door haar vader en door clubheld Jenny Pals walste ze over haar opponenten heen en werd zo kampioen van Noord-Brabant en Zeeland.

Verder waren de overige deelnemers welke we in dit artikel niet vernoemd hebben ook lekker op dreef . Volhouden, jullie kansen komen nog wel.

Alle prijswinnaars op een rijtje:

1e en kampioen: Lisa van Kreij en Ilse Vissers
2e plaats: Sem van Gils , Aart Kuijpers en Jeffrey van Slochteren
3e plaats: Hailey Rombouts, Rohan van de Wolf, Onno Busch, Robin van de Stelt en Julie Bello

Namens de coaches en trainers van harte gefeliciteerd allemaal. Morgen gaan we weer lekker trainen met zijn allen.