Judoka’s trappen het seizoen succesvol af

Vele ereprijzen op het eerste toernooi in Oss

Zondag 17 september was de eerste toernooidag van het nieuwe seizoen voor de wedstrijdselectie van Judoclub Made en Team Haragei.

Onze judoka’s zijn al vroeg in vorm dit jaar. De dag begon met de meisjes. Deze meiden hebben het goede voorbeeld gegeven: Ilse Vissers en Lisa van Kreij mochten meteen weer plaatsnemen op de voor hun bekende plaats: de hoogste trede van het erepodium. Beide dames zijn op dit moment veruit de sterkste in hun leeftijds- en gewichtsklasse.
Lotte Westgeest had een superdag vandaag. In een grote poule werd de halve finale bereikt die (mede) door een vreemde beslissing van de scheidsrechter werd verloren. Daarna werd in de strijd om het brons orde op zaken gesteld door deze partij winnend af te sluiten. Ook Elle van Batenburg was door slechts 1 tegenstander te stoppen en veroverde het brons.

Bij de jongens ging het ook prima. Een tweede plaats voor Tyn van Rosmalen. Tyn zijn Uchi-Mata (Heupworp) van vandaag was werkelijk prachtig om te zien. En die eerste plaats komt volgende keer weer wel.
Dennis van Kreij is de meest aanvallende judoka die we hebben, dat zien we graag. Domineren en aanvallen. Dennis moet alleen nog leren dat af en toe een beetje verdedigen en aanpassen aan de tegenstander ook belangrijk is. Een verdiende derde plaats voor Dennis.
Darren Rombouts hebben we een tijdje gemist maar is weer helemaal terug. Een derde plaats voor Darren!
Jelle Poppelaars won in een onderonsje met clubgenoot Jelmer Moerenhout de strijd om het brons. We hebben van alle judoka’s veel strijd gezien. De coaches hebben genoten van jullie inzet.

Ereplaatsen:
1e Lisa van Kreij