Druk judoweekend voor Judoclub Made

Dit weekend waren er welgeteld 3 judotoernooien waar onze judoka’s weer hebben laten zien wat ze tijdens de trainingen leren.

Zo was daar op zaterdagmiddag het jaarlijkse bezoek aan het Louis Buurstede Toernooi in Klundert. Een toernooi voor beginnende judoka’s die nog heel weinig tot geen wedstrijden buiten de eigen club hebben gedaan. Een toernooi waarbij ze allemaal de volle 2 minuten tegen elkaar mogen judoën zodat ze niet bijvoorbeeld door na 10 seconden een ippon te maken al klaar zijn. Dit alles in het kader van door doen leren.

Judoclub Made was aanwezig met een twaalftal judoka’s, sommigen net bezig met wedstrijden, anderen al ietsjes langer. Doordat het niet zo’n heel druk toernooi was, waren de meesten ingedeeld in groepjes van drie, waardoor bijna iedereen 4 wedstrijden kon doen. Met 6 eerste, 3 tweede, 2 derde en 1 vierde plaats een zeer geslaagd toernooi.

Op zaterdag zijn ook 3 van onze zeer gevorderde judoka’s afgereisd naar het internationale toernooi van de Open Zuidlandse Judokampioenschappen in Zuidland. Een heel sterk bezet toernooi met deelnemers uit meerdere landen. Helaas zonder prijzen, maar met een berg aan ervaring, hebben ze alle drie hun best gedaan.

Zondag zijn 9 van onze wedstrijdjudoka’s naar de Judo Berlicum Open in Sint Michielsgestel geweest. Ook een internationaal toernooi. Een paar van onze judoka’s zaten in een kleine poule, maar de meesten van ons zaten in poules van 20 of meer judoka’s. Bij tijd en wijle betekende dat lang wachten tussen de wedstrijden van de judoka. Allen hebben ze gestreden voor wat ze waard waren. Voor zover ten tijde van schrijven van dit stuk bekend, is er 1 derde plek bemachtigd op het podium.