Vele prijzen behaald door Judoclub Made op Judo Toernooi Groot Houten

Stevig visitekaartje afgegeven bij eerste bezoek aan dit toernooi

Zondag 8 april zijn negen judoka’s uit Made en Zevenbergen afgereisd naar Houten voor het Judo Toernooi Groot Houten. Met uiteindelijk acht podiumplaatsen mogen we dit een geslaagd toernooi noemen.

De dag begon al zeer vroeg met Jim van Rosmalen en Jeffrey van Slochteren, de jongste van de negen. Mochten ze nog niet wakker zijn geweest, met de wedstrijden was daar weinig van te merken. Jim had er zin in dit weekend en ging er met de 1e plaats vandoor. Jeffrey wist 2 partijen te winnen en werd mooi tweede.

Halverwege de ochtend was het de beurt aan Onno Busch, Sem van Gils, Tyn van Rosmalen en Rohan van der Wolf, allemaal uitkomend in de categorie jongens -12. Tyn ging als vanouds tekeer tegen zijn tegenstanders. Met onder andere een paar hele mooie schouderworpen, toch wel zijn favoriete worp, won hij alle partijen met ippon en werd daarmee net als zijn jongere broer Jim 1e.

Voor de wedstrijden begonnen zat Sem nog slaap weg te werken. Op de mat was daar gelukkig niets meer van te zien. Met 3 gewonnen wedstrijden van de vier, waarvan een met een hele mooie ippon, behaalde ook hij een eerste plaats op het podium. Rohan had het iets zwaarder in zijn poule, maar wist toch knap een prachtige 3e plaats te veroveren.

Onno kreeg 1 opdracht mee: zorg voor een goede pakking want daarmee heb je de wedstrijd onder controle. En dat deed hij. Van de 4 wedstrijden wist hij er drie met ippon te winnen, waarvan één hele mooie. Tijdens zijn tweede wedstrijd was hij even vergeten dat die pakking gedaan moest worden. Daardoor had hij het wat lastiger met zijn tegenstander. Gelukkig kon hij zich herpakken en haalde uiteindelijk deze wedstrijd met een waza-ari naar zich toe. Evenals andere teamleden voor hem een mooie 1e plek.

Na de middag mocht Yorick van der Wolf als enige van ons in de -15 zijn best gaan doen. Hij was in supervorm ondanks dat hij er heel hard voor moest werken. Slechts een partij verloor hij en jammer genoeg was dat door een shido in de golden score. Een geweldige 2e plaats. Ga zo door.

Laat aan het eind van de middag kwamen in de laatste ronde Elle van Batenburg en Diego van Rosmalen op de mat. Elle in de meisjes -12 en Diego in de heren -18, sinds dit jaar zijn strijdtoneel. Beiden zaten in wat grotere poules dan hun teamgenoten eerder op de dag. Elle wist 2 partijen te winnen, maar met het aantal punten dat ze had gescoord was het net niet genoeg voor een podiumplaats. Vierde. Jammer Elle want je was echt goed bezig.

Diego heeft ons en zichzelf doen verbazen. Van de 5 wedstrijden wist hij er vier met een volle ippon te winnen. Jammer dat die ene wedstrijd werd verloren. Zijn resultaat was een geweldige 2e plaats op het podium.

Alle judoka’s hebben prachtige worpen laten zien. Zo zien we maar weer dat het keiharde trainen dat ze allemaal doen resulteert in onderstaande prachtige lijst. Een bijzonder dank je wel ook aan de coaches van vandaag, Celester en Edwin van Rosmalen.

1e prijs en kampioen:
Jim van Rosmalen