Judocombinatie actief in Geldrop

Veel eremetaal op zeer sterk bezet toernooi

Zondag 25 maart 2018 reisden een aantal judoka’s van judocombinatie Judoclub Made ,Team Haragei en Judovereniging Zevenbergen af naar het Nationaal judotoernooi in Geldrop.

Lisa van Krey was als eerste aan de beurt. Zij heeft ook in Geldrop weer laten zien dat Lisa al een tijdje de beste judoka is in haar klasse en werd kampioen. Grotere broer Dennis van Krey was ook weer in topvorm, want ook Dennis wist al zijn wedstrijden te winnen en mocht plaats nemen op het hoogste podium. Teammaat Darren Rombouts behaalde in dezelfde poule als Dennis een verdienstelijke derde plek.

Tyn van Rosmalen had besloten om in Geldrop verder te gaan waar hij al een tijdje mee bezig is:  ippons scoren!! Een serie hele mooie ippons bracht Tyn in de finale. Helaas werd de finale verloren, maar toch een hele mooie tweede plaats voor Tyn.

Over ippons scoren gesproken. Thomas Vennik liet de vloer regelmatig trillen door de scores die hij maakte. De ene na de andere tegenstander moest er aan geloven. Wat een technieken!! Terecht kampioen in zijn klasse.

Devin van Gils was ook lekker aan het judoën. Ook hij wist een aantal partijen naar zich toe te trekken en haalde daarmee terecht een finaleplaats. De finale werd echter verloren, maar toch ook een dik verdiende tweede plaats voor Devin.

Naut Bello zat in een grote poule en ging zeer goed van start. Na enkele winst partijen werd er echter een partij verloren. Daarmee kon Naut alleen nog kans maken op de derde plaats en die kans pakte Naut. Vooral de laatste partij was erg spannend. Door in de laatste secondes nog een goede aanval te plaatsen behaalde Naut een hele mooie derde plaats.

Tot slot al wat later in de middag was het de beurt aan Lef van der Steen met maar liefst 28 judoka’s in zijn gewichts- en leeftijdsklasse. Lef begon wat gespannen aan zijn wedstrijden maar wist ze allemaal te winnen. In de halve finale was de tegenstander helaas een maatje te groot en verloor Lef de partij . Maar Lef herstelde snel en mocht nog een keer de mat op voor de derde plaats. In deze laatste partij rekende Lef snel af met zijn tegenstander en won zeer verdiend en mooie derde plaats.

De overige judoka’s hebben gewonnen,verloren, maar vooral keihard gewerkt en met passie gestreden. Helaas voor hen dit weekend geen podium plaatsen. Winst en verlies ligt vaak dicht bij elkaar. Blijven trainen, plezier houden en genieten.

Op naar het volgende toernooi.