Judoclub Made viert 24 uur lang feest

Judoclub Made bestaat 55 jaar en dat werd afgelopen weekend grootst gevierd met een judomarathon. 24 Uur lang werd er getraind en geslapen in de dojo de Duinpan in Made.

Zaterdag begon het feest om drie uur s’middags met een openingsspeech van voorzitter Frank van de Made. Daarna was er gelijk een gezamenlijke training waarbij jong en oud op de mat stonden.Deze training werd gehouden door oud-trainer Rob van den Biggelaar en wedstrijd trainer en langste lid van de club (55 jaar) Bert Wijkman.

Na de eerste training mocht iedereen onder de tien jaar blijven staan om nog een uur te judoën onder de leiding van trainer John Oomen. Daarna was het tijd voor een half uur bootcamp. Dit werd gegeven door Yousra Hider. Jong en oud mocht en konden meedoen. Na de vele buik-, benen- en conditieoefeningen werd het stokje overgedragen aan Arlene Roodbol  voor de Zumba. Hierdoor werd het blokje conditie van de zaterdag vrolijk en dansend afgesloten.
Na de Zumba was het tijd voor een hele andere tak sport. Namelijk Aikido onder leiding van Harry Kat. Aikido is een nog redelijk nieuwe sport bij judoclub Made en daarom zagen veel leden de kans om het nu een keer uit te proberen.

Ondertussen was de kantine al aardig vol gelopen met oud leden van de club. Iedereen was er om sinds een lange tijd de mat weer te betreden voor de reünietraining gegeven door Henk van Tilburg. Veel oude trainingsmaatjes stonden weer sinds een lange tijd samen op de mat. Na de reünietraining was er tijd om bij te praten tijdens een borrel terwijl alle ouders met hun kinderen de mat betraden voor het ouder-kind judo. Hierbij konden ouders een keer met hun kind mee komen trainen.
Na het ouder-kind judo was het tijd voor de jiu-jitsuka’s onder de tien om te trainen.
Terwijl deze training bezig was begon in de kantine de pubquiz voor 18 jaar en ouder. Verschillende teams probeerde de winst te slepen door te denken, te zingen en te dansen. Toch was het uiteindelijk het team met de leden van de wedstrijdcommissie (+ Paul) die de hoofdprijs mee naar huis namen.
Terwijl er hard gestreden werd om de winst van de pubquiz werd er op de mat hard getraind door de senioren groep van de jiu-jitsu onder leiding van gasttrainer Ruud van Rosmalen (6e dan jiu-jitsu), Adrie Kuijpers en Evert Ooijens.
Nadat de jiu-jitsu klaar was werd er een stormbaan opgezet waar iedereen zo snel mogelijk overheen moest rennen. Uiteindelijk was Bram Vermeulen degene die er met de winst van doorging.
Om 1.00 uur ging iedereen zijn bed klaar maken om te gaan slapen want de volgende dag ging de wekker al om 7.00 uur.

En door…

Om goed en fit wakker te worden begon de dag met uur fitness training gegeven door Paul Christianen.
Daarna was het de beurt aan de groep van Tai Chi. De les werd gegeven door Tom Rademakers. Bijna de hele vaste groep was aanwezig. Na de Tai Chi les was het tijd voor Tai-Bo in combinatie met BBB onder leiding van Paul Christianen. Vele kinderen besloten wakker genoeg te zijn om met deze training mee te doen waardoor er een grote groep op de mat stond. Deze groep werd alleen nog maar groter toen de vaste donderdagochtend groep aansloot voor de conditietraining gegeven door Monique Jansen.
Tijdens het hele ochtendprogramma was er voor alle deelnemers een ontbijtje dat bestond uit heerlijke broodjes, roerbakei en vers brood.
Na de conditionele ochtend was weer tijd voor een judotraining. Deze was speciaal voor alle kinderen onder de tien. De warming-up bestond uit allemaal judo opdrachten met ballonnen wat een groot succes was. Deze training werd gegeven Twan van Gils en Stephanie Bourgonje. Dit duo gaf ook het uur erna les aan de groep voor iedereen boven de tien jaar.
Daarna was het tijd voor een jiu-jitsu training van alle leeftijden. Deze werd gegeven voor Adrie en Evert.
Als laatste was er een afsluittraining voor jong en oud. Deze werd gegeven door niemand minder dan Michel Verhagen, meervoudig Nederlands kampioen en derde van Europa in de leeftijdscategorie onder de 23 jaar. Na een leerzame training kregen degene die dat wilde ook nog de kans om een kort partijtje tegen hem te judoën.

Tijdens alle trainingen was er ook tijd voor ontspanning in de darkrooms. Deze twee kleedkamers waren omgetoverd tot één bioscoop en één gameroom. Buiten kon er gevoetbald  worden in het pannaveldje en er  ook was er voor de creatievelingen een ruimte om te kunnen knutselen.

Al met al was het een geslaagde marathon. Wij zouden graag iedereen bedanken die dit tot werkelijkheid heeft gebracht. Op naar de volgende vijf jaar!

Foto’s en filmpjes kun je hier terugkijken.