Aikido bij Judoclub Made

Kom eens kijken in onze dojo

Judoclub Made biedt de mogelijkheid tot het deelnemen aan Aikido trainingen. Aikido is een relatief jonge Japanse vechtsport, in de 20e eeuw door Morihei Ueshiba (1883-1969) ontwikkeld vanuit oude Japanse krijgskunsten. Aikido kenmerkt zich door haar ronde en dynamische bewegingen en het dragen van Hakama’s bij de gevorderde beoefenaars. Loop eens binnen op dinsdagavond en kom gerust eens kijken tijdens de training van 20.00 – 21.30 uur . De groepstraining vindt plaats onder begeleiding van Sensei Harry Kat, 6e dan Aikido.

Aikido is een Japanse vechtsport waarbij je de kracht van de tegenstander gebruikt. Bij Aikido hebben we een open houding en proberen we een mogelijk conflict altijd te vermijden. Indien een aanval onvermijdbaar is proberen we de niet agressieve ‘mindset’ vast te houden om de tegenstander te overmeesteren met een Atemi (slag) worp en/of klem.

Ook word er gewerkt met oefenwapens zoals de Jo (stok) tanto (mes) en de Bokken (zwaard)

‘Ai’ in het woord Aikido is Japans voor harmonie en dit staat centraal in iedere les. Door de harmonieuze basis van Aikido kent Aikido geen competitie-element. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau aan een les deelnemen, zowel mannen als vrouwen. Bij Aikido ben je naast lekker aan het trainen ook veel mentaal bezig, wat een extra dimensie geeft aan de training. Maar vergis je niet, het blijft krijgskunst.